El Hamdaoui: “Jol en Van Gaal waren goed in omgaan met verschillende culturen”

Soccernews

Ajax-aanvaller Mounir El Hamdaoui heeft van zich laten horen na zijn terugzetting naar het beloftenelftal. De 26-jarige aanvaller werd vorige week door trainer Frank de Boer teruggezet na het bekerduel met RKC Waalwijk. Hij werd in dat duel na een helft gewisseld omdat hij teveel balverlies leed en medespelers over het hoofd zag. Tegenover het programma [i]De Halve Maan[/i] van de [i]NTR[/i] liet hij zijn mening horen over de situatie.

“Ik ben niet iemand die speciale aandacht nodig heeft of een speciale behandeling. Ik ben juist een heel rustig type wat dat betreft, ik hou alleen wel van rechtvaardigheid. Bij mij is het heel belangrijk dat ik respect krijg van een trainer. Ik ben sowieso iemand die respect geeft aan iedereen die normaal met mij omgaat”, vertelde de Rotterdammer.

El Hamdaoui denkt dat de aanvaringen met De Boer te maken heb met hoe de hoofdtrainer omgaat met de culturen. “Martin Jol en Louis van Gaal waren er heel goed in om met verschillende culturen om te gaan en hoe je die moet benaderen. Tuurlijk, uiteindelijk is het een team en je moet iedereen hetzelfde behandelen, maar als je bepaalde culturen anders benadert, heb je er alleen maar profijt van als trainer”, vervolgde oud-speler van Excelsior, Tottenham Hotspur, Derby County, Willem II en AZ.

Dat De Boer El Hamdaoui terugzette zou vooral te maken hebben toen de aanvaller een weerwoord had op zijn trainer. “Tuurlijk, je moet af en toe even je mond houden”, vervolgt El Hamdaoui. “Misschien is dat op sommige momenten beter, maar ik ben van nature gewoon een eerlijk persoon. Als ik vind dat het niet rechtvaardig is, dan zeg ik daar wat van. Dat wil niet zeggen dat ik dan ruzie ga zoeken, absoluut niet.”

De speler van Marokkaanse afkomst weet niet wanneer het conflict uit de wereld kan worden geholpen zodat hij weer kan spelen voor het eerste van Ajax. “Ja, nee, daarvoor moet je bij de trainer zijn.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie