‘Dun lijntje met totale Oranje-mislukking aan de ene kant’

Foto: ‘Dun lijntje met totale Oranje-mislukking aan de ene kant’

Vandaag kan het WK voor Oranje gemaakt of gebroken worden, tegen Amerika. Journalisten Etienne Verhoeff en Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad zijn benieuwd of de spelers er voor kunnen gaan zorgen dat het toernooi tóch gaat leven.

“Vlaggetjes worden weggehaald van kroegen, de kijkcijfers van oranje vallen tegen bij de NOS, dus in alles is dit niet een WK dat nog heel erg leeft. We hebben dus een resultaat nodig”, opent Verhoeff in de Oranje Update van de krant. Mossou sluit zich daar bij aan: “We hebben een aardige wedstrijd nodig tegen Amerika en dan kan het ook heel snel gaan. We hebben ook gezien in de groepsfase hoe ontzettend moeilijk het is op dit WK. Ook voor de grote landen, om gewoon drie keer te winnen bijvoorbeeld.”

‘Moeten het nu gaan laten zien’

Zo werden bijvoorbeeld Denemarken, België en Duitsland er al uit geknikkerd. “Eigenlijk hebben bijna alle landen wel in twee of drie wedstrijden moeizaam gepresteerd, zelfs de grote favorieten. Dus het is niet zo makkelijk, maar we moeten het nu gewoon laten zien.”

Er staat bijzonder veel op het spel, weet Mossou. “Het is een heel dun lijntje tussen totale mislukking aan de ene kant, want als we van Amerika verliezen is het een volledig mislukt WK en dan is de carrière van de bondscoach ook meteen een beetje gedeukt, zo opportunistisch werkt dat. Maar als je wint, kom je in een fase van het toernooi waarin je vooral wat te winnen hebt, waarin je tegen grote landen speelt en minimaal in de kwartfinale staat. Dan wordt het perspectief alweer anders.”

Poppenkast

Tot slot zegt Mossou, die een 2-0 zege op Amerika verwacht, dat hij ‘het gedrag van Van Gaal een beetje overdreven vindt’. “Ik denk dat dat wel meevalt. Natuurlijk gaat hij nog wel even de troepen toespreken, maar je moet daar geen hele poppenkast bij verwachten. Van Gaal vindt het belangrijk dat de jongens gewoon lekker in hun vel zitten en op een normale manier naar de wedstrijd toewerken.”

Minstens 3 goals bij Oranje – Amerika?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Minstens 3 goals vandaag?

  • Ja, dat gaat gebeuren
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie