Driessen haalt wéér keihard uit naar Mislintat: “Weet totaal niet wat Ajax voorstelt”

Foto: Driessen haalt wéér keihard uit naar Mislintat: “Weet totaal niet wat Ajax voorstelt”

Valentijn Driessen heeft zich gestoord aan de uitspraken van Sven Mislintat na het binnenhalen van Josip Sutalo. De directeur voetbalzaken noemde de Kroatische aanwinst ‘in alle opzichten de ultieme Ajax-verdediger’, maar volgens de chef voetbal van De Telegraaf is de Duitser helemaal niet op de hoogste van het verleden van Ajax.

Driessen laakt directeur na uitlatingen over transfer

“Dan weet hij niets van het verleden van Ajax”, begon Driessen fel bij de Kick-Off podcast van De Telegraaf. De ultieme Ajax-verdedigers zijn bijvoorbeeld Frank Rijkaard en Matthijs de Ligt. Dat zijn échte Ajax-spelers voor achterin. Mislintat weet totaal niet wat Ajax voorstelt. Zowel Mislintat als Sutalo weet dat niet. Ze roepen dit soort dingen en hopen daar de achterban mee te paaien. Dat lukt trouwens aardig, aangezien de achterban nog weinig kwaads ziet in wat er bij Ajax gebeurt. Ze spelen gelijk tegen Excelsior (2-2) en er zijn alleen maar aankopen gedaan waar je tot dusver niet vrolijk van wordt.”

“De lat ligt nu lager in Amsterdam”

“Het wordt allemaal gepikt”, vervolgde Driessen zijn kritische relaas. “In Amsterdam ligt de lat een stuk lager dan vroeger. Het is een goede verdediger, maar om te roepen dat hij de ideale verdediger is, moet hij ook Jorrel Hato tientallen miljoenen meer waard laten worden en de rest op sleeptouw nemen. Dat wil ik nog wel eens zien bij de jongen die acht keer bij het eerste elftal van Kroatië heeft gezeten en voorlopig niet verder is gekomen dan Dinamo Zagreb, dat in de Champions League-voorronde is uitgeschakeld door AEK Athene.”

Ajax kende een bewogen transferzomer waarbij sterkhouders Dusan Tadic, Edson Álvarez en Jurriën Timber vertrokken uit Amsterdam. In eerste instantie bleven aankopen uit, maar de voorbije weken zijn er heel wat nieuwe spelers neergestreken in Amsterdam. Het moet nog blijken of deze aankopen uit buitenlandse competities iets toevoegen aan Ajax.

Eens met deze kritiek?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, Valentijn is weer eens bezig…
737+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie