‘Dortmund heeft grootste plannen met superster Bellingham’

Foto: ‘Dortmund heeft grootste plannen met superster Bellingham’

Jude Bellingham is momenteel een van de meest begeerde spelers in het mondiale voetbal. Het 19-jarige toptalent geniet de belangstelling van zo’n beetje de gehele Europese top. Hij kan er echter ook voor kiezen om zijn contract bij Borussia Dortmund open te breken, en naar verluidt een flinke salarisverhoging opstrijken.

Dortmund mikt op contractverlenging

Bellingham heeft in Dortmund nog een verbintenis tot medio 2025. De Engels international is al langer in gesprek met de clubleiding over een verlenging, maar zover kwam het nog niet. Volgens BILD kan Bellingham tegen flink verbeterde voorwaarden zijn krabbel zetten bij de Bundesliga-koploper.

Het dagblad weet dat BVB van Bellingham de bestbetaalde speler uit de clubgeschiedenis wil maken. Het jaarsalaris wordt daarbij opgeschroefd naar liefst vijftien miljoen euro per jaar. Geïnteresseerde clubs moeten flink in de buidel tasten om de middenvelder los te weken. Zo zou de vertrekclausule in het nieuwe contract op 150 miljoen euro komen te liggen.

Premier League-interesse

Vooral vanuit de Premier League is er veel interesse voor Bellingham, al maanden gonst het van de geruchten. Liverpool wordt de laatste tijd steeds serieuze genoemd als optie, terwijl ook beide grootmachten uit Manchester geregeld gelinkt worden aan Bellingham. Mocht de gewilde speler niet terugkeren naar Engeland, is ook Real Madrid nog een kandidaat. Bellingham laat zich niet uit over alle geruchten.

Zie je Dortmund stunten bij Bayern München?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat moet hij komende zomer doen?

  • Naar een grotere club
  • In Dortmund blijven
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie