“Doet pijn in het hart PSV zo te zien worstelen in dit seizoen”

Foto: “Doet pijn in het hart PSV zo te zien worstelen in dit seizoen”

Voor PSV dreigt een prijsloos jaar. De titelrace is uit zicht, in Europa werd de club al uitgeschakeld, de focus lijkt op de TOTO KNVB Beker gelegd te kunnen worden. Oud-verdediger Jan Heintze ziet het met lede ogen aan, zo vertelt hij aan Voetbal International.

“Het doet allereerst pijn in het hart PSV zo te zien worstelen in dit seizoen. Ik vind het verval in wedstrijden te groot. Ze kunnen heel sterk zijn, om vervolgens uit het niets veel te makkelijk de goals weg te geven. Ruud van Nistelrooy moet het spel veel stabieler zien te maken, want dat is het grote probleem van dit elftal”, vertelt Heintze.

Hij ziet een ander probleem: “Er is in dit elftal niemand die de touwtjes stevig in handen heeft. Iemand die opstaat en de rest neerzet en meekrijgt. Nu lijkt Xavi Simons dat te doen. Hij is een ongelooflijk groot talent en de man in vorm. Dat verbloemt veel, net als voor de winterstop het rendement van Gakpo, maar Simons is pas negentien, hij kan het niet alleen.”

Langere termijn

“Simons behouden is het moeilijkste en het eerste dat Earnest Stewart moet zien te realiseren”, kijkt Heintze naar de langere termijn. “Daar heeft hij een goed verhaal voor nodig en hij zal er ook al mee bezig zijn. Als deze jongen zich zo doorontwikkelt, kun je het elftal mede om hem heen bouwen. Er moet namelijk best wat gebeuren in deze selectie, zeker ook als Sangaré vertrekt. Dan moet er echt een kapitein op het middenveld bij.”

“En eigenlijk moet er in iedere linie kwaliteit bij komen, niet alleen in de verdediging. PSV heeft spelers nodig met organisatorische kwaliteiten in de defensie, op het middenveld en voorin. Luuk de Jong kan het in de aanval doen, maar dan alleen als hij niet meer zo met zijn eigen spel bezig hoeft te zijn.

Alle pijlen op CL-ticket

“PSV moet ook niet alleen maar kopen of huren. Goed scouten en talent opleiden wordt nog belangrijker, zeker als de financiën wat minder worden. Volgend seizoen wordt ontzettend belangrijk met die tweede Champions League-plaats. Daar moet PSV echt bij zijn. Maar ook nu is er nog veel voor te spelen, hoor. Ze zitten in een dip, maar afscheid nemen van dit seizoen is echt nog veel te vroeg”, benadrukt Heintze tot slot.

Dit is een verloren jaar voor PSV, nu al

  • Eens
  • Oneens
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie