Doelpuntenmakers blij met Ajax-spel

Foto: Doelpuntenmakers blij met Ajax-spel

Het was moeilijk om te bepalen welk doelpunt mooier was bij Ajax – PEC: die van Dusan Tadic of de tweede van Davy Klaassen? De schitterende treffers maakten veel van het Ajax-spel goed, maar de Amsterdammers speelden ook in een nieuwe tactische variant. Dat beviel de doelpuntenmakers goed, blijkt uit gesprekken met ESPN. 

Tadic deelt eerst de complimenten uit aan PEC: “Soms zitten we in de situatie waarin de laatste pass steeds niet goed is. Na de 1-0 was het makkelijker, maar ik moet een groot compliment geven aan Zwolle en hun trainer. Ze spelen met lef. Dat was moeilijk voor ons.”

Ajax 

De aanvoerder van de Amsterdammers begon in een vrije rol naast spits Sébastien Haller. “Voor mij is alles goed als ik de bal heb in een vrije rol. De laatste vier, vijf wedstrijden waren we een beetje statisch en dan is het moeilijk om goed te spelen. De beweging was goed, daardoor kunnen we het spel maken. Deze was wel lekker.”

De goal van Tadic zat er lekker in, al zegt hij het zelf. “Het was wel nodig. Een goede bal van Taylor en ik raak hem perfect. Ik ben ook heel blij voor Davy met zijn goals. De trainer was ook heel blij na afloop, maar denkt altijd aan de details. Dat maakt ons beter.”

Davy Klaassen 

Klaassen was met twee doelpunten opnieuw erg belangrijk voor Ajax. Vooral zijn tweede, een schot van buiten de zestien die in de verre kruising viel, was er een om in te lijsten. “Ik had hem daarvoor al een paar keer afgegeven en die jongens schoten telkens op de keeper. Dus toen dacht ik: ik doe het zelf maar een keer. Ik lepel de bal een beetje met de binnenkant van de wreef. Ik raakte hem perfect.”

TIP: Titelhulp van Willem II tegen PSV is bij Circus minimaal 8.85x je inzet waard! Vergeet ook jouw €250 welkomstbonus niet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wie scoorde het mooiste doelpunt?

  • Dusan Tadic
  • DAvy Klaassen
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie