Doelpuntenfestijn in Deventer: Go Ahead trekt aan langste eind

Foto: Doelpuntenfestijn in Deventer: Go Ahead trekt aan langste eind

Go Ahead Eagles heeft op zaterdagavond aan het langste eind getrokken in een rechtstreeks duel met sc Heerenveen. In de Adelaarshorst werd het nog eventjes spannend na de 3-2 van de Friezen (die toen al met tien man op het veld stonden na rood voor Charlie Webster) vlak voor tijd, maar uiteindelijk kwam de zege toch niet meer in gevaar.

Vijf treffers in Adelaarshorst, Go Ahead Eagles wint

De bovengenoemde Webster, gehuurd van Chelsea, maakte vandaag zijn basisdebuut bij Heerenveen als vervanger van goudhaantje Osame Sahraoui, die niet helemaal fit was maar wel op de bank zat. Al in de tweede minuut van het duel verspeelde de 19-jarige middenvelder de bal, waarna Victor Edvardsen er 1-0 van leek te maken. Die treffer werd echter geannuleerd door de VAR wegens buitenspel.

Go Ahead moest vervolgens twintig minuten wachten op de echte openingstreffer, maar die kwam er wel: Philippe Rommens vond Bas Kuipers, die goalie Andries Noppert kansloos liet. En daarna was het de aangever bij de 1-0 die zelf de 2-0 maakte, vanaf de strafschopstip. Vlak voor de pauze bracht Webster de spanning echter terug door de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten.

In het tweede bedrijf was er weer een hoofdrol voor de Engelsman, die een doldrieste tackle inzette op Evert Linthorst. Het kwam hem op een rode prent te staan, waarna Sylla Sow er als klap op de vuurpijl ook nog eens 3-1 van maakte. Go Ahead leek onbedreigd naar de overwinning te cruisen, maar de ingevallen Sahraoui maakte het nog eventjes spannend met de 3-2. Verder kwam Heerenveen echter niet.

Scoreverloop: 1-0 (22′) B. Kuipers, 2-0 (39′) P. Rommens, 2-1 (45′) C. Webster, 3-1 (66′) S. Sow, 3-2 (87′) O. Sahraoui

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie