Dick Advocaat verrast met comeback

Foto: Dick Advocaat verrast met comeback

Dick Advocaat lijkt toch nog een comeback te maken als voetbaltrainer. De Hagenaar is de topkandidaat om Dirk Kuyt op te volgen bij eerstedivisionist ADO Den Haag, dat zich reeds opmaakt voor diens presentatie.

Deze week besloot ADO om Kuyt te ontslaan vanwege de tegenvallende resultaten. In De Oranjewinter opperde Johan Derksen dat Advocaat diens opvolger moet worden, waarna Wilfred Genee hem deze situatie voorlegde. “Ik ben wel benaderd, ja”, sprak de oud-bondscoach onomwonden. “Ze hebben gevraagd of ik trainer wil worden. Ik heb aangegeven dat ik er wel voor open sta.”

ADO staat op een dramatische zeventiende positie in de Keuken Kampioen Divisie. Het afbreukrisico is daarom groot, maar Advocaat ziet er juist een voordeel in. “Juist daarom”, sprak hij lachend. Aan tafel werd Helmond Sport-uit voorgelegd, maar daar voegde Advocaat aan toe dat ze ‘daar al geweest zijn’. “Ik volg ze toch ook”, benadrukte de geroutineerde oefenmeester.

Grote kans

Advocaat gaf aan dat het niet zomaar een toenaderingspoging betreft. “Die kans is zeer groot”, zo verklaarde hij. Volgens hem is er veel vertrouwen dat het bij ADO de goede kant op gaat. “Dat moet beter kunnen.” ADO-directeur Edwijn Reijntjes heeft zelfs al bij Omroep West aangegeven dat de presentatie maandagochtend om elf uur zal plaatsvinden.

Advocaat liet in het verleden al meermaals weten dat hij zou stoppen als trainer. Dat verkondigde hij onder meer na zijn vertrek bij Feyenoord, maar later werd hij dan toch weer bondscoach van Irak.

Een goede zet?

197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie