‘Depay houdt géén transferoptie over’

Foto: ‘Depay houdt géén transferoptie over’

Memphis Depay leek zeker te zijn van een transfer naar Juventus. De aanvaller van FC Barcelona lijkt door zijn eigen aanvullende eisenpakket de transfer door zijn neus te hebben geboord. Dat is óók een klap in het gezicht van FC Barcelona, dat toch een fraaie deal uit het vuur wist te slepen. De andere opties van Depay worden ook met de dag minder zeker… 

FC Barcelona en Depay zijn naar verluidt al akkoord over de ontbinding van het nog eenjarige contract van de Nederlander. Memphis tekende vorig seizoen voor twee jaar in het Camp Nou en liet daarvoor veel betere aanbiedingen schieten. Juventus leek de nieuwe bestemming te worden en dat kwam de Catalanen ook wel goed uit. 

Er staat immers nog een rekening open bij Juventus, dat nog vijf miljoen euro moet ontvangen voor de transfer van Miralem Pjanic. Barcelona had in het onderlinge overleg met Memphis laten opnemen dat Juventus de schuld van Barcelona zou kwijtschelden in ruil voor een transfervrije overgang. Dat gaat dus óók niet door op het moment dat Memphis niet naar Turijn vertrekt.

Daar lijkt het op dit moment sterk op: Juventus zou op het punt staan om de komst van oud-Ajacied Arek Milik af te ronden. Memphis genoot natuurlijk meer interesse dan alleen van Juventus, dat wel veruit het concreetst was voor de sterspeler van het Nederlands elftal. 

Vanuit de Premier League was er ook belangstelling. Manchester United ziet in Depay louter het alternatief voor Cody Gakpo – en volgens Engelse media dus niet voor de spitspositie. Bij het eveneens geïnteresseerde Tottenham Hotspur staat ook Hakim Ziyech hoog op de verlanglijst en Newcastle United gaat voor Alexander Isak in plaats van de Nederlander. 

Depay heeft al van Barcelona de toezegging gekregen dat hij niet hoeft te vertrekken. Een transfer is echter wel wenselijk, maar dat kan veranderen op het moment dat Pierre-Emerick Aubameyang een transfer maakt. De geruchten die hem linken aan een hereniging met Thomas Tuchel bij Chelsea worden steeds hardnekkiger, dus wellicht komt er een tweede kans voor Depay bij FC Barcelona. 

TIP: Wint FC Barcelona van Manchester City? De odd is 2.3x!

Waar ligt toekomst Memphis?

  • Bij Barcelona
  • Bij Juventus
  • Bij Manchester United
  • Bij Tottenham Hotspur
  • Bij andere club
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie