Denemarken niet voorbij energiek Tunesië

Denemarken is er tegen Tunesië niet in geslaagd om de eerste overwinning te boeken. De Denen legden een matige eerste helft af en mochten niet klagen dat er niet met een achterstand werd gerust. Na de pauze was Denemarken wel een paar keer dichtbij een treffer, maar gescoord werd er deze middag niet.

In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen, waarbij Tunesië nog het meest gevaarlijk oogde. De eerste mogelijkheid diende zich na ruim tien minuten spelen aan. Mohamed Dräger zag zijn schot van een meter of twintig via de rug van Denemarken-verdediger Andreas Christen net naast verdwijnen.

Kansen voor Jebali

Halverwege de eerste helft volgde een grote kans voor Tunesië. Spits Issam Jebali kon alleen op doelman Kasper Schmeichel af, maar laatstgenoemde kwam op knappe wijze als winnaar uit de strijd. Overigens stond de spits net aan buitenspel. Ook vlak voor rust was Jebali dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw was het Schmeichel die de Denen op de been hield. Denemarken kon daar in de eerste helft bitter weinig tegenover stellen en stelde Tunesië-doelman Aymen Dahmen nauwelijks op de proef.

Betere kansen voor Denemarken

In de tweede helft kwam daar wel verandering in, al bleef Denemarken niet groots spelen. Na tien minuten spelen leken de Denen wel even op een 0-1 voorsprong te komen, maar het doelpunt van Andreas Skov Olsen werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Via een kopbal van Kasper Dolberg en een afstandsschot van Christian Eriksen kreeg Denemarken vervolgens nog twee behoorlijke kansen, maar Dahmen bracht beide keren redding.

In de 70e minuut leek alsnog de openingstreffer er te komen, maar de paal stond een doelpunt van Denemarken in de weg. Rasmus Kristensen kopte in, waarna Andreas Cornelius de bal niet genoeg kon raken om deze alsnog over de doellijn te laten verdwijnen en de paal uiteindelijk een treffer in de weg stond. Denemarken probeerde in de slotfase nog wel door te drukken, maar echt grote kansen bleven uit waardoor het treffen eindigde in 0-0.

Verwacht jij dat Denemarken zich plaatst voor de volgende ronde?