EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

”Koning’ keert terug naar Ajax’

Foto: ”Koning’ keert terug naar Ajax’

Wie is momenteel ‘de koning’ in Amsterdam? Helemaal niemand, want bij Ajax is het eigenlijk enkel en alleen kommer en kwel. Misschien kan de terugkeer van een publiekslieveling de traditionele Eredivisie-topclub echter een zetje in de rug geven. Trekt Christian Eriksen zijn voormalige liefde uit het slop?

‘Christian Eriksen als koning naar Ajax’

Brian Laudrup vindt dat de middenvelder dat moet doen, zegt hij bij Viaplay: “Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt en waar hij het nog een paar jaar fantastisch kan doen, dan is Ajax wat mij betreft een fantastische plek.” Daarnaast onthult hij: “Ik weet ook dat Ajax heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn.”

Eriksen keerde al eens eerder terug en Laudrup voorspelt een nieuwe hereniging: “Na zijn hartstilstand was hij in Amsterdam aan het revalideren. Hij kent de stad, hij kent de taal en hij kent de club. Ze zullen hem bijna ontvangen als een koning die naar huis terugkeert.”

Spanning en sensatie

Wel is de Deen natuurlijk veranderd als je hem vergelijkt met de speler die hij was in de Johan Cruijff ArenA. Bij zijn huidige werkgever Manchester United speelt hij wat meer ‘controlerend’: “Dan krijgen ze (Ajax, red.) misschien een beetje een ouderwets middenveld met Henderson en Eriksen.” Laudrup weet echter dat het ‘project’ de voetballer wel aanspreekt: “Hij wil naar een wat gemakkelijkere competitie, waar hij wil helpen om een team op te bouwen. Maar het wordt ongetwijfeld spannend in Amsterdam.”

Wie de woorden van Laudrup leest gaat bijna denken dat Eriksen al besloten heeft om een comeback te maken in de Eredivisie. Zover is het natuurlijk nog niet, maar de interesse van Ajax is er en de interesse van de middenvelder lijkt er óók te zijn. Een simpel optelsommetje is snel gemaakt.

Hoop jij hierop?

  • Ik wel
  • Ik niet
2393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie