Dekker doet boekje open over Ajax-periode: ‘Liet transfer naar Inter schieten’

Foto: Dekker doet boekje open over Ajax-periode: ‘Liet transfer naar Inter schieten’

Vince Gino Dekker hoopt volgende week met Spakenburg de bekerstunt tegen FC Utrecht te kunnen herhalen tegen PSV. De Spakenburg-aanvaller kwam in de jeugdopleiding uit van Ajax, waarin hij onder meer samenspeelde met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek, maar brak nooit door in Amsterdam. Tijdens zijn Ajax-periode liet Dekker zelf de mogelijkheid lopen op een transfer naar Internazionale.

Roze wolk voor Dekker

Dekker gold al een begenadig talent in de Ajax-opleiding en de aanvaller vertelt in gesprek met Voetbal International ook te verwachten dat hij gewoon zou doorbreken in Amsterdam. “Ik leefde op een roze wolk, zat altijd bij de beste spelers van mijn lichting.  Op mijn zestiende kon ik naar Inter, ze boden echt heel veel geld. Maar Appie, Donny en ik zeiden tegen elkaar: We gaan het eerste van Ajax halen en daarna samen verder, Europa in.

De aanvaller zit echter inmiddels bij Spakenburg, maar laat weten altijd een goede band te hebben gehad met Nouri. “Appie kwam op mijn kinderfeestjes. Bleef na wedstrijden weleens bij me slapen.” Dekker stelt het nog wel lastig met de situatie van Nouri te hebben. “Niet klagen, je kúnt nog voetballen, alles kan zomaar over zijn.”

Zware knieblessure Dekker

Dat Dekker niet door wist te breken bij Ajax, lag volgens de aanvaller vooral aan zijn zware knieblessure. “Ik lag er anderhalf jaar uit. In die tijd ben ik verlaat gaan puberen. Ik was meer op school dan op de club, had meer vrije tijd. Wat ik in mijn jeugdjaren niet had kunnen doen, ging ik inhalen.” Het bleek het begin van het einde te zijn voor Dekker, die ingehaald werd door andere talenten. “‘Door Justin Kluivert bijvoorbeeld. Ik kwam er niet meer in. Dat was mentaal heel zwaar.”

Denk jij dat Spakenburg de bekerfinale haalt?

  • Ja
  • Nee
488+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie