De Mos tipt PSV over nieuwe TD: ‘Heb je Zuid-Amerika al in de pocket’

Foto: De Mos tipt PSV over nieuwe TD: ‘Heb je Zuid-Amerika al in de pocket’

PSV heeft na het ontslag van technisch directeur John de Jong nog altijd geen opvolger aangesteld. Voorlopig neemt Marcel Brands, algemeen directeur, de honneurs waar op dat gebied. Aad de Mos stelt dat Jan Streuer, huidig technisch directeur van FC Twente, een geschikte kandidaat zou zijn voor de openstaande vacature bij PSV.

De Mos vindt Streuer momenteel de beste technisch directeur van Nederland en zou hem graag aan de slag zien gaan bij PSV. “De data zijn een hulpmiddel, maar bij Jan zijn de ogen zijn hulpmiddel”, zegt de voetbalanalist tegenover VoetbalTijd.

PSV-netwerk in Zuid-Amerika

De Mos denkt dat PSV optimaal kan profiteren van het netwerk van Streuer. “Pluspunten met zo’n technisch directeur, die ze nergens anders kunnen krijgen, is dat hij Zuid-Amerika op zijn duimpje kent. Hij heeft Shakhtar Donetsk natuurlijk gedaan. Lucescu heeft zijn grote tijden daar mede te danken aan Jan. Hij heeft daar de goede Braziliaantjes gehaald.”

Volgens De Mos is Zuid-Amerika een belangrijk continent om spelers weg te kunnen halen voor de Eindhovenaren. “Als je ooit wat wil als PSV zijnde in Zuid-Amerika, dan heb je dat al in je pocket. Voor mij is Zuid-Amerika nog steeds een levensader voor een technisch directeur. Je kunt gebruikmaken van makelaars, maar ik heb liever dat je van tevoren zelf goed kijkt. Dat is ook een stukje goedkoper.” Toch denkt De Mos dat PSV niet zal aankloppen bij 71-jarige Streuer. “PSV denkt aan een jonger iemand voor de lange termijn.”

Philips Stadion

Eredivisie

12 november 2022

21:00

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Zou Streuer een goede optie zijn voor PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, die is al te oud
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie