De Ligt verklaart matige Oranje-optreden

Foto: De Ligt verklaart matige Oranje-optreden

Matthijs de Ligt erkent dat zijn WK-optreden tegen Senegal niet zijn beste wedstrijd opleverde. De verdediger zou bij Oranje als rechter centrale verdediger spelen, maar kwam in de opbouw nogal eens als rechtsback terecht.

“Ik had het lastig”, constateert De Ligt tegenover Voetbal International. “Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam vandaag wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler is het lastig.”

De zomeraankoop van Bayern München was blij met zijn basisplaats, maar had dit ‘niet verwacht’. “Ik heb het goed gedaan bij Bayern en ik speel daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet. Misschien is iemand als Timber ook wel beter geschikt voor de rol die Van Gaal wil.”

Geen spijt van transfer

De Ligt stelt dat zijn overstap naar Bayern de juiste beslissing was. “Zo kan je het wel zeggen. Ik denk dat dat een heel belangrijke keuze is geweest. Ik heb me er goed ontwikkeld en heb me goed aangepast aan het niveau daar. Het gaat hartstikke goed en ik heb het er goed naar mijn zin. Dat ik vandaag mocht spelen, is al een overwinning voor mezelf.”

Of De Ligt tegen Ecuador opnieuw mag aantreden? “Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. We wisten dat ze fysiek sterk zijn, met hun voorzetten en corners. Timber, De Vrij, ze hebben het eerder allemaal fantastisch gedaan. Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Opstellen tegen Ecuador?

  • Ja
  • Nee
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie