‘De Boer overweegt Eredivisie-terugkeer en wijst voorkeursclub aan’

Foto: ‘De Boer overweegt Eredivisie-terugkeer en wijst voorkeursclub aan’

Frank de Boer begon zijn clubtrainerscarrière bij Ajax, waar hij nu net als John Heitinga middenin het seizoen moest beginnen. Het leverde de oud-international vier landstitels op, waarna hij minder succesvolle avonturen beleefde bij onder andere Crystal Palace en Internazionale. De Boer vervult nu al een tijdje geen trainersfunctie meer, maar zou niet onwelwillend tegenover een Eredivisie-terugkeer staan.

In een interview met De Telegraaf geeft De Boer aan dat scenario wel te zien zitten. “Ik zie wat Phillip Cocu nu bij Vitesse doet en vind dat mooi. Omdat ik zo nauw bij het voetbal ben betrokken, kan het moment komen dat ik er ook weer vol voor wil gaan.”

Daarbij lijkt De Boer wel een voorkeur te hebben voor een bepaalde club. “Ik vind het heel knap wat AZ doet en heb altijd een zwak voor die club gehad. Mijn vader heeft daar gevoetbald toen het nog Alkmaar’54 was en ik kom uit de kop van Noord-Holland, dus dan heb je sowieso een goed gevoel bij AZ.”

UEFA-functie voor De Boer

De Boer bekleedt nu echter een functie bij de UEFA waar hij in de technische commissie zit en tevens technisch waarnemer is. “In de volgende ronde van de Champions League mag ik naar RB Leipzig-Manchester City, wijs ik daar de man van de wedstrijd aan en vervolgens moet ik binnen 48 uur een wedstrijdrapport inleveren. De week daarna ga ik naar Bayern München-Paris Saint-Germain en doe ik hetzelfde. 7 februari hebben we een Teams-vergadering met alle waarnemers en bespreken we de ontwikkelingen in het voetbal die we in de groepsfase hebben gezien. Aan het einde van het seizoen maken we een evaluatie.”

Denk jij dat De Boer nog trainer wordt in de Eredivisie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
12715+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie