De 10 best betaalde spelers van FC Barcelona

Soccernews

FC Barcelona maakt al jaren deel uit van de wereldtop in het voetbal. Er lopen waanzinnige spelers rond in Catalonië en daar horen natuurlijk mooie salarissen bij, maar wie strijkt de hoogste bedragen op? [i]SoccerNews.nl[/i] zet de toptien op een rijtje.

[b]10. André Gomes[/b]
Barça betaalde afgelopen zomer 35 miljoen euro aan Valencia om de handtekening van Gomes te bemachtigen, exclusief zeer interessante bonussen. De Portugese middenvelder komt nog net in de toptien terecht met een jaarsalaris van drie miljoen euro, aldus de Spaanse sportkrant [i]Marca[/i].

[img]//uploads/andre-gomes(fc-barcelona)(29-07-2016)(1).jpg[/img]

[b]9. Ivan Rakitic[/b]
Rakitic overtuigde op het middenveld van Sevilla en verdiende daarmee in 2014 zijn transfer naar FC Barcelona. De Kroatische middenvelder strijkt per seizoen vier miljoen euro op. Inmiddels tracht de Catalaanse topclub zijn verbintenis op te waarderen om geïnteresseerde clubs de pas af te snijden.

[img]//uploads/ivan-rakitic(fc-barcelona)(25-10-2016).jpg[/img]

[b]8. Jordi Alba[/b]
Rakitic komt uit op een gedeelde achtste plek, want ook Alba is goed voor vier miljoen euro per jaar. De Spaanse linksback speelt al sinds 2012 in Barcelona en is vaak geroemd om zijn functionele spel. Natuurlijk moet hij de defensie bewaken, maar om de haverklap zien we hem ook in een aanvallende rol.

[img]//uploads/jordi-alba(fc-barcelona)(28-11-2016).jpg[/img]

[b]7. Javier Mascherano[/b]
Mascherano is van origine een controlerende middenvelder, maar de laatste jaren zien we hem vooral als slot op de deur in de defensie. De Argentijn heeft Barça al vaak overeind gehouden met ultieme ingrepen. Zijn beloning is een mooi jaarsalaris van vijf miljoen euro.

[img]//uploads/javier-mascherano(fc-barcelona)(15-12-2015).jpg[/img]

[b]6. Sergio Busquets[/b]
Busquets is één van de belangrijkste spelers in het elftal van coach Luis Enrique. De middenvelder is weliswaar niet de man van de vele goals of assists, maar hij is wel de cruciale schakel tussen verdediging en aanval. Met acht miljoen euro vinden we hem op een gedeelde vierde plek.

[img]//uploads/sergio-busquets(fc-barcelona)(15-12-2015).jpg[/img]

[b]5. Gerard Piqué[/b]
Piqué staat bekend als de echtgenoot van de Colombiaanse zangeres Shakira, maar zijn eigen loopbaan mag er natuurlijk ook zijn. De boomlange verdediger staat zowel defensief als offensief zijn mannetje. Hem is eveneens een jaarsalaris van acht miljoen euro toegeschoven.

[img]//uploads/gerard-pique-shakira(fc-barcelona)(14-10-2016).png[/img]

[b]4. Andrés Iniesta[/b]
Er lopen drie spelers in de Barcelona-selectie rond met een jaarsalaris van acht miljoen euro. Na Busquets en Piqué mogen we ook Iniesta in die categorie plaatsen. De middenvelder strooit wekelijks met de mooiste goals en hij schijnt af en toe ook nog een belangrijke goal voor zijn rekening te nemen…

[img]//uploads/andres-iniesta(fc-barcelona)(22-10-2016).jpg[/img]

[b]3. Luis Suárez[/b]
Het zal geen verrassing zijn dat het podium bestaat uit de hoofdrolspelers ‘MSN’. Suárez stond altijd bekend als rommelaar, maar in Barcelona blijkt hij ook dit niveau moeiteloos aan te kunnen. De oud-speler van FC Groningen en Ajax verlengde onlangs tot medio 2021 en is nu goed voor twaalf miljoen euro.

[img]//uploads/luis-suarez(fc-barcelona)(22-10-2016).png[/img]

[b]2. Lionel Messi[/b]
Volgens velen is Messi de beste speler van de huidige generatie, misschien wel de allerbeste voetballer aller tijden. Toch is de Argentijnse aanvaller ondanks vijf Gouden Ballen in deze lijst niet de nummer één met maar liefst 22 miljoen euro. Wel wil Barça hem weer tot grootverdiener promoveren door het contract open te breken.

[img]//uploads/lionel-messi2(fc-barcelona)(26-11-2016).png[/img]

[b]1. Neymar[/b]
Waar Barça en Messi nog in gesprek zijn over contractverlenging, daar is Neymar onlangs al akkoord gegaan met een verbeterd contract. De Braziliaan is op dit moment de duurst betaalde selectiespeler. Jaarlijks moet de clubleiding dertig miljoen euro netto aftikken als salaris.

[img]//uploads/neymar(fc-barcelona)(16-09-2016).png[/img]

Wie zou je een nóg hoger salaris toekennen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie