‘Dan vraag je je af: is Van Nistelrooy er wel bij?’

Foto: ‘Dan vraag je je af: is Van Nistelrooy er wel bij?’

De nederlaag tegen SC Cambuur mag ook deels op het conto van PSV-trainer Ruud van Nistelrooy geschreven worden. Dat vindt journalist Valentijn Driessen, die in een video voor De Telegraaf erg kritisch is op de coach.

“We hebben een apathisch PSV gezien. Er zat helemaal niks in. Geen druk naar voren en niemand die het spel wilde opeisen voor zichzelf. Niemand die de ploeg bij de hand nam. Ruud van Nistelrooy had ook een paar onbegrijpelijke wissels. Op een gegeven moment gingen ze het rijtje wissels langs op de televisie en toen zag ik Xavi Simons, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman zitten”, foetert Driessen.

“Dat zijn allemaal spelers die eventueel een goal kunnen maken óf weten wat het is om met een 1-0 achterstand de laatste tien of vijftien minuten in te gaan en de ervaring hebben om eventueel de boel nog recht te trekken. Maar hij koos voor allemaal Jong PSV-spelers van vorig seizoen. Dan vraag je je af of de trainer er wel bij is met zijn hoofd. Daar had ik zaterdagavond mijn grote twijfels over.”

Elfrink

Eerder sprak Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) ook al zijn verbazing uit over de wissels, alsook over het feit dat Yorbe Vertessen één van de invallers was. “Vertessen zou je eerder verwachten bij een 1-0 voorsprong. Guus Til speelde heel zwak en was technisch misschien wel de minste. Aan het einde van de wedstrijd had PSV ook erg veel lichtgewichten op het veld staan. Je moet op dat moment vechtvoetbal kunnen spelen.”

TIP: Ruim 1.5x je inleg als PSV donderdag wél wint van FC Zürich

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie