Dallinga kan geluk niet op: ‘Absoluut droomdebuut’

Foto: Dallinga kan geluk niet op: ‘Absoluut droomdebuut’

Thijs Dallinga had afgelopen weekend niet lang nodig om zijn eerste doelpunt voor Toulouse FC te laten noteren: de spits trof gelijk doel in de seizoensopener tegen OSC Lille. Vorig seizoen maakte hij er al 32 voor Excelsior in de KKD, waarna een transfer van drie miljoen euro richting Frankrijk volgde.

In gesprek met De Telegraaf spreekt Dallinga dan ook van een ‘absoluut droomdebuut’. “In eigen huis, met een mooi resultaat (1-1) tegen een club uit de top-5 en dan ook nog een goal. Dit was heel speciaal en is wat je wil als je net binnen bent bij je nieuwe club. Helemaal als spits. Dan is het lekker om die eerste er zo snel mogelijk in te hebben liggen. Dan wordt het ook geen dingetje.” Dallinga was twee keer dichtbij een tweede treffer; met een bal op de paal en een kopbal rakelings naast. “Ik kwam in de eerste helft redelijk kort achter elkaar een aantal keer in scoringspositie. Ik had niet verwacht dat we zoveel ruimte zouden krijgen. Misschien waren ze er niet op bedacht omdat we een promovendus zijn.”

PSG

Op 31 augustus wacht een clash met de sterren van Paris Saint-Germain. “Dat wordt een aardig potje. Dan mogen we aan de bak. Dat zijn ervaringen waar je al die jaren hard voor bezig bent en naartoe werkt. Een soort beloning, al draait het ook ’gewoon’ om goed presteren. Maar het is ook genieten. Van Messi ben ik altijd al groot fan geweest. Als hij speelt, net als al die andere grote spelers, en ik zelf ook, dan is dat eigenlijk bizar. Om met zó iemand op het veld te kunnen staan. Dat zijn dingen die je wil als jonge jongen.”

Plan

Bij zijn presentatie in Toulouse werd gesproken over ‘een goed plan’ met hem. “Met Toulouse had ik al maanden contact en dat gaf me destijds al een heel goed gevoel. Hetzelfde gevoel als een jaar eerder voor Excelsior. Ondanks dat dit ’het buitenland’ is, wat vaak als een gok wordt gezien. In het begin was het even wennen aan de combinatie van de hitte en intensiteit, maar dat ging redelijk snel. De club gaf me eerder al heel veel vertrouwen en dat sprak ook uit het feit dat de trainer mij direct liet starten. Dat geeft een extra boost om keihard door te gaan. Zoals de Nederlandse jongens hier (Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen, red.) ook enorm helpen om direct meer op je plek te zijn.”

TIP: 2.75x je inleg als Toulouse komend weekend wint bij Troyes!

????????! ?
De Nederlander heeft slechts 20 minuten nodig om te scoren voor zijn nieuwe ploeg ?

De oud-Excelsior speler tikt de voorzet landgenoot Branco van den Boomen goed binnen… een heerlijke Nederlandse goal dus! ? ?#ZiggoSport #Ligue1 #TFCOGCN pic.twitter.com/1PKjzXKBw8

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) August 7, 2022

Dallinga wordt een sensatie in Frankrijk

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is overdreven
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie