Courtois loopt leeg: ‘Altijd hetzelfde met jullie’

Foto: Courtois loopt leeg: ‘Altijd hetzelfde met jullie’

De druiven zijn momenteel zuur bij België, dat voor de tweede keer dit kalenderjaar vrij kansloos verloor van het Nederlands elftall. Doelman Thibaut Courtois stond na afloop – met een kop als een oorwurm – de media te woord.

De goalie van Real Madrid hekelt het feit dat de Belgische pers nu al de handdoek lijken te willen gooien richting het WK in Qatar. “We hebben Nederland gedomineerd en hadden vier of vijf doelpunten kunnen maken. Maar wij scoorden niet, terwijl zij dat alleen deden uit een hoekschop. Dus zo slecht was het allemaal niet. Ik zag net Louis Van Gaal en ook hij zei dat we het verdienden om te winnen. We waren de enige die gevaarlijke kansen konden creëren. Als Eden Hazard die vroege kans afmaakt, krijgen we een totaal andere wedstrijd.”

“Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers”, vervolgt Courtois chagrijnig. “Na elke wedstrijd moeten er conclusies gemaakt worden als ‘hoopvol’ en ‘bemoedigend’. Kijk, het WK is pas binnen twee maanden. Daar is alles mogelijk. Natuurlijk, we spelen niet onze beste wedstrijd, maar het was ook niet van dien aard om ons zorgen te maken of om maandag te moeten lezen dat alles slecht was.”

‘Niet dramatisch doen’

“We spelen tegen de ploeg die ons in Brussel met 1-4 heeft verslagen. Jammer dat we de efficiëntie misten, waardoor we met 1-0 verliezen. Maar we moeten zeker niet dramatisch doen over dit resultaat. Deze wedstrijden dienen net om ons klaar te stomen voor het WK. Daar moet het gebeuren”, aldus Courtois tot slot. In de poulefase gaan de Rode Duivels het opnemen tegen Kroatië, Marokko en Canada.

TIP: 1.25x je inleg als België wint van Canada op het WK!

Heeft Courtois gelijk?

  • Ja
  • Nee
652+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie