Cocu geniet alleen bij zoons écht van voetbal: “Niet te vergelijken”

Soccernews

Phillip Cocu merkt dat hij is veranderd door het bestaan als hoofdtrainer. De coach van PSV kan bijvoorbeeld niet meer écht genieten van het kijken naar voetbalwedstrijden, omdat hij altijd maar aan het analyseren is.

“Wat er van je wordt gevraagd als hoofdtrainer, is niet te vergelijken met wat je als voetballer moet doen”, vertelt Cocu in gesprek met [i]De Telegraaf[/i]. “Als speler kon ik ook nog lekker ontspannen naar een voetbalwedstrijd kijken. Dat kan nu niet meer, want je kijkt inmiddels op een bepaalde manier naar voetbal en dat kun je niet zomaar uitzetten.”

Cocu ging onlangs met zoon Raoul naar Spanje om een wedstrijd van zijn oude club FC Barcelona te bekijken. Zelfs daar merkte hij dat hij eigenlijk 24 uur per dag trainer is. “Natuurlijk geniet je daarvan, maar ook dan zit je toch weer te kijken naar de linies en hoe ze bepaalde dingen in het veld oplossen. Het is heel anders dan hoe ik er als speler naar keek.”

Toch heeft Cocu nog wel een manier waarop hij ontspannen kan genieten van het spelletje. “Alleen als ik naar de wedstrijden van mijn drie zoons ga kijken, heb ik dat niet. Daar sta ik dan als vader en niet als trainer. Ik probeer zo vaak als ik kan een wedstrijdje te bezoeken, al is dat niet altijd gemakkelijk in het vak dat ik heb. Mijn oudste zoon Raoul en jongste zoon Senna voetballen bij een amateurclub in het dorp en de middelste zoon Delano sinds twee seizoenen in de jeugdopleiding van Vitesse. Ik sta altijd heel rustig te kijken. Je zal me nooit langs het veld iets horen roepen of zo.”

Is het vreemd dat Cocu niet meer volledig kan genieten van het kijken naar voetbal?

  • Ja
  • Nee
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie