Coach geeft toe: “Gakpo was verwend jeugdspelertje”

Foto: Coach geeft toe: “Gakpo was verwend jeugdspelertje”

Cody Gakpo wordt de afgelopen jaren ronduit geprezen om zijn professionele instelling en de wil om altijd maar beter te worden. Als reserve-aanvoerder van PSV was Gakpo daairn ook een belangrijke kracht voor PSV. Dat was vroeger wel anders, herinnert Bert Konterman zich.

De voormalig verdediger van onder andere Feyenoord maakte onder andere Cody Gakpo als jeugdinternational mee. “Ik heb met Gakpo veel strijd gehad bij Oranje Onder-20”, zei de trainer tegen Voetbal International.

De voormalig sterspeler van PSV was niet de enige De Herdgang-afvaarding (trainingscomplex PSV, red.) die het bloed onder Kontermans nagels haalde. “Hij was een verwend jeugdspelertje van PSV, net als Armando Obispo en Jordan Teze. Ze zeiden toen zelf ook wel eens dat ze het té goed hadden.”

Dat was een irritatiefacor voor Konterman. “Ik was absoluut niet tevreden over zijn manier van presteren, over hoe zich presenteerde in de groep. Ik miste plezier in zijn spel, ik miste de echte passie om die laatste stap te zetten.”

Inmiddels herkennen we die speler niet meer terug. Ook Konterman ziet die ontwikkeling bij de inmiddels speler van Liverpool. “Cody was af en toe een natte scheet, vooral in de omschakeling. Maar hij is echt een kerel geworden.”

De voormalig verdediger denkt echter wel dat de toptransfer te vroeg kwam voor de Nederlandse vleugelspeler. “Ik denk wel dat hij zijn transfer iets te vroeg heeft gemaakt. Hij had dit seizoen nog beter had kunnen afmaken bij PSV, om nog wat meer body te krijgen.”

Gakpo scoort tegen Chelsea

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Gakpo te vroeg naar Liverpool gegaan?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie