Cillessen-statistieken geven Van Gaal gelijk

Foto: Cillessen-statistieken geven Van Gaal gelijk

Jasper Cillessen gaat niet naar het WK in Qatar met het Nederlands elftal, dat is inmiddels wel bij iedere voetbalvolger bekend. Maar waarom heeft bondscoach Louis van Gaal de sluitpost van NEC Nijmegen nou precies gepasseerd?

Op zijn persconferentie oogstte de keuzeheer enige verbazing door te stellen: “Ik weet niet of jij de wedstrijden ziet, maar Cillessen is de laatste weken niet in vorm.” Het gevoel zegt misschien wat anders, maar de NOS is dieper in de statistieken gedoken…

De omroep schrijft: “Een constatering die de cijfers van statistiekenbureau Opta bevestigen. Over het hele seizoen gemeten stopt de doelman van NEC 80% van de schoten op doel, maar in de laatste vijf wedstrijden is Cillessen niet verder gekomen dan 64%. Dat is vergelijkbaar met de score van zijn concurrenten Pasveer (Ajax) en Mark Flekken (SC Freiburg), maar minder dan Noppert (71%, sc Heerenveen) en Bijlow (82%, Feyenoord).”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Oranje-volger Jeroen Stekelenburg denkt echter dat er op de achtergrond meer speelt: “Als je goed luisterde hoorde je toch wel een beetje wat de reden is. En dan wordt het wel speculeren, hoor, maar je kreeg het gevoel dat Van Gaal hem niet als eerste keeper mee wilde nemen en dat hij er dan voor kiest Cillessen helemaal niet mee te nemen. Omdat – zei hij erbij – je vijf weken op elkaars lip zit. En daar is Cillessen kennelijk niet zo heel erg goed in.”

Rafael van der Vaart

De Groesbeker is inderdaad geen teamspeler, zo liet Rafael van der Vaart eerder doorschemeren: “Ik ken hem een beetje. Ik heb hem bij het Nederlands elftal meegemaakt. En heel eerlijk: het is een beetje een naar mannetje. Hij zegt nu: ik ben de enige keeper met toernooi-ervaring. Dat vind ik heel oncollegiaal. Een beetje indirect probeert hij zijn plekje in het Nederlands elftal te verdienen.”

Houdt Oranje tegen Senegal de nul?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Cillessen momenteel minder goed?

  • Dat klopt wel
  • Dat klopt niet
360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie