‘Cillessen ontbreekt om bizarre reden op WK’

Foto: ‘Cillessen ontbreekt om bizarre reden op WK’

Jasper Cillessen is niet geselecteerd voor het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal is van mening dat de NEC-doelman niet in vorm is en heeft hem daarom niet geselecteerd, maar is dat de werkelijke reden?

Op de persconferentie was Van Gaal duidelijk: “Cillessen is de laatste weken niet in vorm. Volgens mij is nu het WK en niet over vijf weken. Als hij bij Frans Hoek (keeperstrainer, red.) of bij mij traint, wordt hij dan niet veel beter. Zo is het niet. Vorm is een heel moeilijk begrip.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

De Gelderlander meldde vrijdagochtend dat Cillessen ‘is ontploft’ na het wrange telefoontje. Teamgenoot Lasse Schöne leeft met hem mee. “Voor ons was het zeker een verrassing. Voor Jasper is dit het ergste. Het is een enorme domper. Heel onbegrijpelijk, denk ik. We waren er wel even stil van. Dit is niet iets waar we rekening mee hadden gehouden. Dit kwam wel hard aan, ja.”

Danny Hoekman reageert net als Schöne tegenover Omroep Gelderland: “Verbazingwekkend. Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart. Het lijkt wel een hetze van de landelijke media. Dat nu net dat verhaal van die moeder van zijn kind naar buiten komt.”

Reactie NEC-trainer

NEC-trainer Rogier Meijer laat De Gelderlander weten: “Toen ik vanochtend op de club kwam, was Jasper net gebeld door de bondscoach. Ik trof een enorm teleurgestelde man aan, maar hij was ook verbaasd. Ik heb even met hem gezeten en geluisterd naar zijn verhaal.”

“Jasper is afgelopen zomer naar NEC gekomen om wekelijks te keepen en zo een plek af te dwingen in de WK-selectie. Hij heeft het in onze ogen uitstekend gedaan, maar ziet toch zijn WK-droom uiteen spatten. Dat is een hele bittere pil om te slikken”, erkent Meijer. “Ik vind Jasper de beste keeper van Nederland en het dus niet terecht dat hij niet is geselecteerd voor het WK. Ik heb heel veel respect voor de bondscoach, maar ik had een andere keuze gemaakt.”

NEC Nijmegen
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 november 2022 12:11.

Eens met Hoekman?

  • Ja
  • Nee
2330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie