Cambuur op zoek naar 13,75 miljoen euro

Foto: Cambuur op zoek naar 13,75 miljoen euro

Eerstedivisionist SC Cambuur is op zoek naar 13,75 miljoen euro. De club uit Leeuwarden heeft dit bedrag nodig om het nieuwe stadion af te bouwen. Mocht dit niet lukken, dan lijkt de openingswedstrijd in het nieuwe onderkomen langer op zich te laten wachten.

Geld nodig voor realisatie nieuwe stadion

Cambuur heeft de gemeente Leeuwarden al verzocht om over de brug te komen met een lening van zes miljoen euro. Burgemeester en wethouders hebben positief geadviseerd, mits de club zelf de overblijvende 7,75 miljoen euro inbrengt. Daar blijft het niet bij. “Voor het voltooien van het stadion is ruim 21 miljoen euro nodig”, zo bericht Omrop Fryslân vrijdag.

Cambuur heeft al 7,6 miljoen euro binnen, onder meer door zelf 2,3 miljoen bij te dragen. “Met dat geld zou het stadion ‘speelklaar’ opgeleverd worden. Cambuur kon er dan in spelen en de rest van het stadion later afbouwen. Maar gaandeweg zijn Cambuur en de partijen tot de conclusie gekomen dat – door veranderde marktomstandigheden – het stadion bij oplevering toch al helemaal klaar moet zijn”, zo meldt het regionale medium.

Uitstel dreigt

Op dit moment hoopt Cambuur nog steeds op 1 augustus te verhuizen naar het nieuwe stadion. Het medium vervolgt: “Dat betekent wel dat de financiering snel rond moet zijn. Omdat Cambuur verantwoordelijk is voor het voltooien van het stadion, kan die voltooiing pas beginnen wanneer al het geld binnen is. En hoe later dat bedrag geregeld is, hoe later de afbouw begint en hoe later alles klaar is.”

Cambuur sluit niet uit dat de opening verplaatst moet worden naar januari 2025. Het nieuwe stadion is duurder ten opzichte van het huidige stadion, maar moet de club zoveel meer geld opleveren dat men er structureel op vooruit gaat. Daarmee hoopt men een stabiele eredivisionist te worden in de toekomst.

Gaat Cambuur een stabiele eredivisionist worden?

  • Ja
  • Nee
442+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie