Buitenlandse media fileren ‘kleurloos’ Oranje en wijzen WK-revelatie aan

Foto: Buitenlandse media fileren ‘kleurloos’ Oranje en wijzen WK-revelatie aan

Het Nederlands elftal plaatste zich dinsdag voor de achtste finales van het WK dankzij een 2-0 overwinning op gastland Qatar. De buitenlandse media zijn niet onder de indruk van Oranje, maar zien wel een speler die schittert binnen het elftal. Cody Gakpo wordt beschreven als de grote revelatie in een weinig verder imponerend Oranje.

Het Duitse BILD kopt dat ‘Nederland kan rekenen op Gakpo’. “De buitenspeler van PSV scoorde in de derde groepswedstrijd opnieuw en schoot Oranje naar de laatste 16 bij de 2-0 zege tegen Qatar. Nederland speelde zwak voor de openingstreffer. Ondanks de cijfermatig duidelijke dominantie (68 procent balbezit) waren de aanvallen meestal onschuldig.”

Ook voormalig Duits-international Sami Khedira was niet onder de indruk van Oranje. “Ze zijn teruggevallen in hun oude patroon. Het is oké, maar lang niet zo goed als Nederland echt kan spelen.”

Zakelijk Oranje

Ook de Belgen zijn niet positief gestemd over het Nederlands elftal. “Oranje slentert kleurloos voorbij Qatar”, schrijft Het Nieuwsblad. “Opnieuw overwegend zakelijk, zonder een greintje frivoliteit. Nederland wurmde zich door de groepsfase op dit WK.” Volgens het Belgisch medium is dat vooral aan Gakpo te danken. “De PSV’er nam drie van de vijf Nederlandse goals voor zijn rekening en haalde als enige speler van Oranje een bovengemiddeld niveau.”

Ook het Spaanse Marca is kritisch op het spel van Oranje. “Van Gaal heeft dankzij het bereiken van de knock-outfase in ieder geval een grote mislukking vermeden met een ploeg die nog niet rijp is om iets interessants te bewerkstelligen. Qatar is nergens een graadmeter voor. Het geboden beeld is vooralsnog verre van overtuigend.”

De BBC zag ook Gakpo als voornaamste uitblinker. “De waarde van de 23-jarige PSV-speler blijft stijgen na het afronden van een goede teamcombinatie na een pass van Davy Klaassen en werd de eerste Nederlandse speler die scoorde in zijn eerste drie WK-wedstrijden.”

Denk jij dat Nederland de kwartfinale haalt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie