Brighton-huurling zinspeelt op langer Vitesse-verblijf

Foto: Brighton-huurling zinspeelt op langer Vitesse-verblijf

Kacper Kozlowski hoopt ook komend seizoen bij Vitesse te spelen. De huurling van Brighton zegt het goed naar zijn te hebben in Arnhem en wil zich ook graag blijven ontwikkelen in Arnhem. Een terugkeer naar Engeland lijkt de veelzijdige Pool dan ook niet te zien zitten.

Leerzaam jaar bij Vitesse voor Kozlowski

In gesprek met De Gelderlander geeft Kozlowski aan dat de overstap naar Vitesse goed voor hem heeft uitgepakt. “Ik wist bij binnenkomst al dat het een zwaar jaar zou worden. Vitesse had in augustus nog geen wedstrijd gewonnen. Maar vechten voor resultaat, strijden tegen degradatie, zorgt ook voor groei. Er wordt als prof meer gevraagd dan alleen goed voetballen. Dat heb ik dit seizoen absoluut geleerd.”

De Pool speelde ook al op huurbasis bij Union St. Gillis in België, maar stelt dat hij het beste past in de Eredivisie. “Elk land heeft zijn eigen voetbalstijl en dat zie je ook in de competities terug. Polen is meer de lange bal. Krachtvoetbal. België is tactischer, denk ik. Nederland is eerder open. Meer op techniek gebaseerd. Ik zie dat ik een hogere intensiteit in wedstrijden beter aankan. Ik maak meer sprints, meer kilometers.”

Ook het degradatievoetbal heeft Kozlowski naar eigen zeggen geholpen. “,Dat is anders dan vrijuit voetballen. Mentaal zeer zwaar. Je moet leren omgaan met teleurstelling. Ik ben nog jong. Ik wilde de club helpen, maar ik had ook hulp nodig. Dat we dan lijfsbehoud afdwingen, met nog zo’n mooi slotstuk bij Feyenoord, dat is echt belangrijk. De missie is geslaagd.”

Kowslowski op zijn plek bij Vitesse

Nu het seizoen ten einde is moet Kozlowski weer terugkeren naar Brighton, maar de Pool vertelt tegenover De Gelderlander graag nog in Arnhem te blijven. “Brighton bepaalt de koers. Maar ik sta absoluut open voor een tweede jaar Vitesse. Ook, omdat de club de weg omhoog weer gaat inzetten. Er zijn gesprekken tussen Brighton en Vitesse. Het Championship zie ik niet zitten. Dat is zó fysiek. Zo veel brute kracht. No way. De eredivisie past mij. Vitesse ook. Dat is me wel duidelijk geworden.”

Moet Vitesse proberen om Kozlowski nog een jaar te strikken?

  • Ja, absoluut
  • Nee, kunnen ze ook iemand anders voor halen
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie