Branderhorst haalt uit naar Utrecht: “Ik zou een eerlijke kans krijgen”

Foto: Branderhorst haalt uit naar Utrecht: “Ik zou een eerlijke kans krijgen”

Mattijs Branderhorst baalt als een stekker bij FC Utrecht. Eerder deze zomer werd de sluitpost nog als mogelijke eerste keeper naar de Domstad gehaald, maar nu ziet het perspectief er heel anders uit aangezien Vasilas Barkas alsnog definitief is gestrikt door de Eredivisionist.

Vastleggen Barkas heeft grote gevolgen voor Branderhorsst

Branderhorst is niet te spreken over de handelswijze van Utrecht. “Waar ik vooral van baal, is dat we in eerste instantie afspraken hebben gemaakt. Dat ik een eerlijke kans zou krijgen in de voorbereiding. Na drie weken gaan de plannen in de prullenbak en wordt een buitenkans binnengehaald”, laat hij weten aan Voetbal International na het oefenduel met OFI Kreta.

Volgende buitenkansje

Vorige zomer zat het Branderhorst ook bepaald niet mee. Hij presteerde prima bij NEC, maar de Nijmegenaren kregen toen de kans om Jasper Cillessen terug te halen. Hierdoor belandde Branderhorst op de bank. “Ik ken de voetbalwereld en ik weet hoe er soms gereageerd wordt op buitenkansjes. Dat heb ik vorig jaar ook meegemaakt bij NEC. Ik begrijp dat en respecteer de keuze van de club. Zij denken dat dit het beste is voor de club, maar ik baal er wel van dat we afspraken maken en dat die niet worden nagekomen.”

Branderhorst en Fabian de Keijzer mochten in de voorbereiding strijden om een vaste plaats onder de lat. De vorig seizoen van Celtic gehuurde Barkas kon deze week verrassend genoeg toch vastgelegd worden. De Griek wordt daarmee eerste doelman, waardoor Branderhorst Utrecht alweer wilt verlaten. “Ik wil niet de rest van mijn carrière tweede of derde keeper zijn. Zeker niet omdat ik denk dat ik het niveau in de Eredivisie prima aankan. Dat heb ik meermaals laten zien. Ik was er ook klaar voor om dat hier te laten zien. Maar goed, het is jammer dat het anders loopt.”

Schandalig van Utrecht?

  • Ja, dit doe je niet
  • Nee, ze kiezen gewoon voor de beste keeper
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie