Botman klopt op Oranje-deur: ‘Zat er al heel dichtbij’

Foto: Botman klopt op Oranje-deur: ‘Zat er al heel dichtbij’

Sven Botman maakt bij en met Newcastle United indruk in de Premier League. De centrumverdediger hervatte op Boxing Day de competitie met een 0-3 overwinning op Leicester City. Door zijn goede prestaties lijkt ook een Oranje-uitverkiezing voor Botman steeds een stapje dichterbij te komen.

Botman behoorde wel tot de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar, maar haalde uiteindelijk niet de definitieve selectie. Newcastle-manager Eddie Howe vertelde tegenover de Engelse media dat het mislopen van het WK wel hard aankwam bij Botman. “Ik zag wel teleurstelling bij hem. Hij zat er heel dichtbij en dan moet je je emotie eerst een plek geven. Maar mijn boodschap voor hem is dat hij zich moet focussen op zaken waar hij controle over heeft. Blijft hij goed presteren bij ons, dan komt de rest vanzelf.”

Concurrentie voor Botman

De centrumverdediger debuteerde nog niet voor Oranje, maar kwam al wel met enige regelmaat uit voor Jong Oranje. Blijft Botman de lijn doortrekken, dan lijkt een debuut voor het Nederlands elftal niet ver meer weg. Toch is de concurrentie wel moordend voor Botman met namen als Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Internazionale), Jurriën Timber (Ajax) en Nathan Aké (Manchester City).

Botman maakte afgelopen zomer voor een transfersom van 37 miljoen euro de overstap van Lille en maakt tot nu toe een uitstekende indruk bij Premier League-verrassing Newcastle, dat op een derde plek op de ranglijst staat.

Anfield

Premier League

30 december 2022

21:00

Liverpool
Leicester
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 december 2022 21:04.

Moet Botman een kans krijgen in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, hij is niet goed genoeg
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie