Bosz maakte zich zorgen over PSV-aanvaller: “Echt waanzinnig”

Foto: Bosz maakte zich zorgen over PSV-aanvaller: “Echt waanzinnig”

Peter Bosz was reëel na de overwinning op Twente (0-3): PSV won vooral omdat het met tien man speelde. Na het wegsturen van Mees Hilgers konden de Eindhovenaren het voortouw nemen. Met dank dus ook aan Hirving Lozano, die attent reageerde op een fout van de Twente-verdediger en een harde tackle incasseerde, waarna Hilgers rood kreeg. De Mexicaan offerde zich op voor zijn ploeg. “Je zag dat hij flink geraakt was.”

Reactie Peter Bosz na Twente – PSV

Het werd Bosz op de persconferentie op de man af gevraagd. Wat was bepalender in deze overwinning: het goede spel of de rode kaart? “Ik denk de rode kaart, want zo goed vond ik ons niet. Tenminste, niet iedereen. Dus ik denk de rode kaart”, aldus de trainer van PSV, dat nog steeds ongeslagen is in de Eredivisie. “We zijn nu dertien wedstrijden onderweg en iedere keer kan er wel een reden bij gehaald worden. We winnen ze gewoon iedere keer. Ook tegen tien man moet je er toch maar drie in schieten. Dat doen we gewoon goed.”

Lozano was één van de bepalende spelers aan de kant van PSV. Door nadrukkelijk op zoek te gaan naar een doelpunt én als slachtoffer van de overtreding van Hilgers. Het valt op dat de vleugelaanvaller vaak vrije trappen verdient of overtredingen uitlokt. “Ik zou dit niet uitlokken noemen. Hilgers nam die bal gewoon verkeerd aan. Maar het klopt dat er vaak overtredingen tegen Lozano begaan worden. Misschien omdat hij heel erg snel is”, luidt de verklaring van Bosz. “In dit geval was het duidelijk. Als je in de rust keek hoe zijn been eruit zag, dan was hij flink geraakt. Maar niet heel ernstig, want hij heeft door kunnen spelen. Vaak is zo’n schop minder erg dan als je iets verdraait.”

Groot compliment

Het was sowieso opvallend dat Lozano helemaal fit aan de aftrap begon. De Mexicaan speelde woensdag nog honderdtwintig minuten met zijn nationale ploeg in Mexico-Stad tegen Honduras. Bosz maakte zich daar zorgen over, maar kreeg te horen dat het geen probleem was. “Hij schijnt dat in het verleden vaker gedaan te hebben. Ik vind het onvoorstelbaar. Honderdtwintig minuten spelen, dus met verlenging, alles erbij. Aan de andere kant van de oceaan. Ik maakte me daar van te voren wel zorgen over. Maar als je ziet hoe hij gespeeld heeft, dat is echt waanzinnig. Zo dreigend en bijna alles goed doen. Een groot compliment voor die jongen.”

Na 67 minuten werd Lozano toch naar de kant gehaald, ook omdat de overwinning al op handen was. “Mijn wissels hangen af van de wedstrijd. Je probeert van te voren wat scenario’s te bedenken. Dus Chucky sowieso geen negentig minuten. Als het mogelijk is, wil je kijken welke jongens je wel wat minuten kan gaan geven. Noa Lang bijvoorbeeld, die net terug is van een blessure. We stonden met 0-2 voor tegen tien man, dus dan kun je daar rekening mee houden.”

Moet Lozano in de basis blijven staan?

  • Ja, hij zorgt voor veel gevaar.
  • Nee, Noa Lang is beter.
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie