Bondscoach VS: “Voetbal kan soms heel wreed zijn”

Foto: Bondscoach VS: “Voetbal kan soms heel wreed zijn”

Het Nederlands elftal won uiteindelijk vrij gemakkelijk van de Verenigde Staten, maar het had natuurlijk heel anders kunnen lopen als Christian Pulisic al vroeg in de wedstrijd gescoord had. De buitenspeler van Chelsea kreeg in ieder geval een flinke mogelijkheid daartoe, maar oog in oog met Andries Noppert faalde hij.

Bondscoach Gregg Berhalter zegt op zijn persconferentie: “Dit is een flinke klap om te verwerken. De jongens hebben alles gegeven. Het is een goede groep spelers, maar het was niet genoeg.” Vervolgens gaat hij in op de kans van Pulisic: “Het was erg moeilijk om aan de jongens uit te leggen in de rust/ De boodschap was: voetbal kan soms heel wreed zijn.”

De VS vocht zich van 2-0 terug tot 2-1 (op wonderbaarlijke wijze), maar vervolgens deelde Denzel Dumfries de genadeklap uit… “Dit is pittig, maar ik ben wel extreem trots op deze groep, hoe ze zich gepresenteerd hebben op en buiten het veld. We wilden de wereld laten zien dat wij kunnen voetballen, dat is deels gelukt.”

Berhalter vindt dat zijn team de laatste jaren reuzenstappen heeft gezet: “We hebben nu een duidelijke identiteit, de spelers zijn enorm op elkaar betrokken. We hebben ook defensief heel goed werk geleverd. We speelden met veel intensiteit en waren een lastig te bespelen ploeg.”

Geen Memphis Depay

Maar… waarom ging het dan toch mis voor Team USA? “Het verschil tussen Nederland en ons vanavond was dat Nederland de kwaliteit had om hun kansen af te maken. Die kwaliteit misten wij een beetje. Dat kost tijd. We hebben een jonge selectie en we hebben nog geen Memphis Depay.”

Wreed?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie