Bondscoach Portugal doet noodkreet in Ronaldo-saga

Foto: Bondscoach Portugal doet noodkreet in Ronaldo-saga

Bij Portugal probeert men de volledige focus op het kwartfinaleduel met Marokko te houden, maar de slepende soap rondom Cristiano Ronaldo blijft voortduren. Tegen Zwitserland zat de spits op de bank, zijn vervanger Gonçalo Ramos maakte prompt een hattrick.

Diverse media schreven dat Ronaldo zó boos was over zijn reserverol, dat hij dreigde met een vertrek uit Qatar. Volgens CR7 zelf was daar niets van waar en ook bondscoach Fernando Santos ontkent die geruchten. “Het was logisch dat hij niet blij was met zijn reserverol, maar het was een volkomen normaal en ontspannen gesprek. Hij vroeg me of ik zeker wist dat dit de juiste beslissing was. Ik heb hem mijn visie uitgelegd, dat is alles.”

Santos vervolgt met een oproep om te kappen met de Ronaldo-saga. “Het wordt tijd om een aantal zaken te stoppen. Het is een beetje de mode geworden om alleen maar naar Cristiano te wijzen, maar hij was het voorbeeld. Hij schreeuwde in de dug-out en sprong op bij alle doelpunten tegen Zwitserland. Uiteindelijk was het Ronaldo die zijn medespelers vroeg om het publiek te bedanken.”

Marokko

“Negentig procent van de vragen op deze persconferentie gaan over Ronaldo. Laat hem met rust! Hij verdient dit niet na alles wat hij voor het Portugese voetbal heeft betekend.” Liever heeft Santos het over de clash met Marokko, morgen om 16:00 uur Nederlandse tijd. “Ik geloof dat we hier nog een tijdje zullen zijn. De sfeer tussen de 24 spelers is geweldig. Zonder dat zouden we hier niet kunnen zijn.”

Ronaldo morgen basis?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee ,dat denk ik niet
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie