Oud-Ajacied waarschuwt voor Celtic: “Feyenoord kan zijn borst natmaken”

Foto: Oud-Ajacied waarschuwt voor Celtic: “Feyenoord kan zijn borst natmaken”

Derk Boerrigter verwacht dat Feyenoord woensdag een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat op Celtic Park. De voormalig aanvaller stond drie jaar onder contract bij Celtic, maar beleefde daar niet zijn beste jaren. In gesprek met SoccerNews vertelt de oud-Ajacied hoe de Schotse club zijn carrière kapot heeft gemaakt en wat Feyenoord kan verwachten in de Champions League-ontmoeting.

Interview met Derk Boerrigter over Celtic – Feyenoord en zijn tijd in Schotland

Van de periode dat Boerrigter onder contract stond in Glasgow (2013-2016) is er nog één speler over in de huidige selectie. “Callum McGregor, goede voetballer. Hij is nu aanvoerder”, weet de voormalig buitenspeler van RKC Waalwijk en Ajax. “Volgens mij is Celtic niet in allerbeste doen. Feyenoord moet gehakt van ze kunnen maken, maar het nadeel is dat Celtic thuis een geweldige twaalfde man heeft. Het publiek gaat, zeker bij Champions Leaguewedstrijden, helemaal los. Dat wordt echt een kolkende arena.”

Feyenoord kon volgens Boerrigter een indrukwekkende ambiance verwachten. “De zestigduizend supporters gaan allemaal achter hun club staan en maken van minuut één tot negentig lawaai. Voor Feyenoord zou het mooi zijn om ze stil te krijgen, maar dat gaat niet makkelijk worden. Celtic heeft niet de betere selectie, maar wel het voordeel van het thuispubliek.” Ondanks dat de wedstrijd geen invloed meer heeft op de eindstand in de poule denkt Boerrigter dat Celtic er vol voor zal gaan. “Ja, de Schotten hebben genoeg eergevoel om alles te geven. Dat zullen ze doen. Dus Feyenoord kan zijn borst natmaken.”

Waardeloze trainer

Zijn eigen herinneringen aan Celtic zijn niet alleen maar positief. Boerrigter vindt het een fantastische club, maar baalt ervan hoe zijn drie seizoenen daar zijn verlopen. “Het eerste jaar kwakkelde ik met blessures en het tweede jaar kwam er een trainer met wie het niet boterde. Dat was echt een waardeloze vent. Hij wilde mij laten voetballen op een manier die niet bij mij paste. Daarna gebruikte hij mij het hele jaar niet. Ik mocht een nieuwe club zoeken, maar Celtic vroeg te veel geld voor me. Vervolgens mocht ik transfervrij weg, maar de clubs die toen kwamen, spraken mij niet aan of het salarisverschil was te groot. Ik besloot te blijven, en toen begon de ellende.”

Boerrigter werd teruggezet naar het tweede elftal, maar zat zijn contract uit. “Ze gingen mij treiteren in de hoop dat ik mijn contract op zou zeggen. Dat hoort bij het voetbal, helaas. Ik heb me altijd van mijn beste kant laten zien, maar het was een moeilijke periode. Ik was liever weggegaan, maar de juiste opties kwamen niet. Uiteindelijk heb ik mijn eigen ruiten ingegooid. Na drie jaar was er helemaal geen club meer die me wilde hebben. Toen was het mooi geweest en ben ik wat anders gaan doen.”

Het voelt voor Boerrigter alsof Celtic zijn carrière kapot heeft gemaakt. “Dat zijn harde uitspraken, maar dat gevoel heb ik wel. In plaats van dat ze me fit maakten, hebben ze me nog meer geblesseerd gemaakt. Ik werd met hoge verwachtingen gehaald, maar ben nooit één minuut topfit geweest”, aldus de ex-Ajacied, die een heel ander pad voor ogen had. “Ik had een goede periode achter de rug bij Ajax en haalde het Nederlands elftal. Daarna had ik een route uitgestippeld zoals Virgil van Dijk. Goed spelen bij Celtic en dan naar de Premier League. Maar door die blessures en die trainer is daar niets van terechtgekomen.”

Leven na voetbal

Tegenwoordig heeft de oud-voetballer samen met zijn vrouw een echopraktijk. Ook investeert hij in vastgoed en startups en runt hij als vader thuis een ‘bedrijf’. “We hebben drie kindjes. Die hebben veel aandacht en liefde nodig. De jongste noem ik project Cristiano, want we gaan een voetballer van hem maken”, grapt Boerrigter. Zelf voetbalt de Oldenzaler nog bij het vierde elftal van AFC in Amsterdam. In het betaalde voetbal zullen we hem niet meer terug zien. “Trainer of zaakwaarnemer zijn is niets voor mij. Daar heb ik niks mee. Ik ben druk met andere dingen.”

Gaat Feyenoord winnen bij Celtic?

  • Ja, denk ik wel.
  • Nee, ze spelen gelijk.
  • Nee, ze gaan verliezen.
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie