Blind waarschuwde Overmars: ‘Door omstandigheden alsnog gebeurd’

Foto: Blind waarschuwde Overmars: ‘Door omstandigheden alsnog gebeurd’

Ajax heeft nog altijd geen opvolger voor Marc Overmars aangesteld. De Amsterdammers zijn nog altijd druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Danny Blind, die onlangs ook vertrok als lid van de raad van commissarissen denkt dat Ajax snel nieuwe mensen zal presenteren op technisch vlak.

Blind over vertrek Overmars

In gesprek met Trouw zegt Blind snel duidelijkheid bij Ajax te verwachten. “Ik denk dat ze nu bezig zijn om de pionnen die de club verlaten hebben – vooral technisch gezien – weer goed op te vullen.” Blind laat zich in het gesprek ook uit over het vertrek van Marc Overmars. “Als commissaris heb ik altijd tegen Overmars gezegd: Marc, één ding: jij en de trainer kunnen nooit op hetzelfde tijdstip vertrekken, knoop dat in je oren.

Het onvermijdelijke gebeurde toch, mede ook doordat Overmars moest vertrekken bij Ajax door grensoverschrijdend gedrag. “Dan zou je in een vacuüm terecht kunnen komen. Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden.” Volgens Blinds is de zoektocht naar capabele mensen niet eenvoudig. “Ze zijn nu bezig met een nieuwe technisch directeur en er moet iemand in de raad van commissarissen komen met technische bagage. Dat is niet zo makkelijk.”

Ondanks dat Blind zelf is vertrokken en zijn zoon Daley een transfer maakte naar Bayern München is er geen sprake van rancune. “Het doet geen afbreuk aan de clubliefde. Niet als het gaat om de club an sich. Bij Ajax heb ik ook hele fijne mensen ontmoet. Maar er zijn ook mensen die beslissingen nemen waardoor je anders tegen ze aan gaat kijken.”

Moet Ajax een poging wagen om Overmars terug te halen?

  • Ja
  • Nee
446+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie