Blind krijgt op eerste persco in München gelijk vraag over Schreuder

Foto: Blind krijgt op eerste persco in München gelijk vraag over Schreuder

Daley Blind schoof vanmiddag aan voor zijn eerste persconferentie als speler van Bayern München, waar hij deze week tot het einde van het seizoen tekende. En al snel viel de naam van zijn oud-trainer Alfred Schreuder van Ajax.

Volgens diverse media kon Blind niet door één deur met Schreuder. “Er is de afgelopen tijd veel in het nieuws verschenen over Ajax en mij. Ik denk niet dat dit het juiste moment om daarover te praten. Misschien dat ik op een later moment terugkom om mijn kant van het verhaal te vertellen. Voor nu is dat niet belangrijk.”

‘Snel gegaan’

Tussen Kerst en Oud en Nieuw meldde Bayern zich, daarna ging het snel. “Het ging allemaal heel snel, maar ik heb Matthijs de Ligt een paar keer gesproken. Hij was heel blij. Ik denk niet dat er hier een taalbarrière zal zijn. Ik ben al begonnen met Duits leren. Ik wil vooral het team helpen en mijn ervaring meebrengen. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik ken mijn plek. We zien wel wat er in de zomer gebeurt.”

Blind tekende voor zes maanden en kreeg rugnummer 23. “Ik weet dat ik misschien niet de eerste keus zal zijn, maar ik zal hard vechten om altijd te spelen en alles geven om mijn teamgenoten te helpen. De Bundesliga is een sterke competitie waar veel wordt gevraagd op fysiek gebied. Ik kijk ernaar uit om in deze competitie te spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn ploeggenoten mij zullen helpen om hier snel mijn weg te vinden.”

Parc des Princes

Champions League Final Stage

14 februari 2023

21:00

Paris Saint-Germain
Bayern Munich
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 09:47.

Blind gaat een succes worden bij Bayern

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
467+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie