BILD onthult gigantische ‘oprotpremie’ die Nagelsmann meekrijgt

Foto: BILD onthult gigantische ‘oprotpremie’ die Nagelsmann meekrijgt

Julian Nagelsmann is inmiddels ontslagen bij Bayern München, dat vanaf aanstaande maandag doorgaat met Thomas Tuchel als hoofdtrainer. De vooruitstrevende ‘prins van het trainersgilde’ hoeft zich financieel echter zeker geen zorgen te gaan maken.

Nagelsmann krijgt tientallen miljoenen mee na Bayern München-ontslag

Aangezien Nagelsmann een slordige negen miljoen euro per jaar kreeg bij Bayern, en zijn contract nog meerdere jaren doorliep, krijgt hij in totaal zo’n dertig miljoen euro (!) mee. De drie assistenten van Nagelsmann mogen verder zo’n vijf miljoen euro verdelen, zo weet de BILD te melden.

Vanmiddag om 13:00 uur reed Nagelsmann met zijn Audi voor het laatst van het trainingscomplex van Bayern weg, met zijn vrouw op de bijrijdersstoel. In 2021 betaalde Bayern nog zo’n 25 miljoen euro aan RB Leipzig om Nagelsmann over te kunnen nemen. Al met al is het dienstverband van de coach een duur geintje geworden.

Reactie Joshua Kimmich

Vanuit het kamp-Duitsland reageert middenvelder Joshua Kimmich op de berichten: “Het is een hot topic en dat begrijp ik, maar de bevestiging van de club is er nog niet. Daarom hoop ik dat jullie begrijpen dat ik er weinig over kan en wil zeggen. Ik kan nu alleen zeggen dat Julian Nagelsmann een uitstekende trainer is. Ik heb veel toptrainers gehad, maar hij staat zeker in mijn topdrie.”

Onwerkbare situatie

Het bestuur van Bayern München kon het met Nagelsmann naar verluidt echter niet meer eens worden over het gevoerde beleid. Daarnaast zouden de spelers hun vertrouwen in de tactische keuzes van de hoofdtrainer hebben opgezegd. Het was voor Bayern München voldoende reden om afscheid van de trainer te nemen.

Bayern is beter af zonder Nagelsmann

  • Eens
  • Oneens
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie