Berghuis: ‘Bij Feyenoord maakte ik dat ook mee’

Foto: Berghuis: ‘Bij Feyenoord maakte ik dat ook mee’

Deze week ging de documentaire ‘Nooit Meer Stilstaan’ van Daley Blind in première. Het leverde de Ajax-verdediger veel lof op van zijn teamgenoten. Zo ook van Steven Berghuis, die precies weet hoe het is om kritiek te krijgen vanuit de achterban. De aanvaller ziet overeenkomsten met zijn Feyenoord-tijd.

Tegenover Ajax Showtime laat Berghuis weten het verhaal van Blind bewonderenswaardig te vinden. “Ik denk ook dat het heel goed is voor buitenstaanders om deze kant van Daley te zien. Je ziet in deze documentaire echt waar hij doorheen is gegaan en wat hij nog steeds dagelijks meemaakt. Voor de fans is het ook goed om te zien wat Daley er wel niet voor over heeft om voor Ajax te voetballen. Hij is ook echt fan van de club.”

De aanvaller snapt waar de kritiek op Blind vandaan komt. “Dat gebeurt overal. Bij Feyenoord heb ik zulke dingen meegemaakt, maar ook bij VVV-Venlo. Als je bijvoorbeeld drie wedstrijden achter elkaar verliest, of in een Klassieker, of in een beslissende wedstrijd in de Champions League. Je weet dan dat alle ogen op je gericht zijn en de druk erop staat. Helemaal bij een club als Ajax, waar de verwachtingen hoog zijn. In zo’n wedstrijd staat de ArenA dan wel aan, om het maar even zo te zeggen. Het kan pijnlijk zijn, maar je kunt er ook motivatie uit halen.”

Van Feyenoord naar Ajax

Zijn overgang van Feyenoord naar ‘aartsrivaal’ Ajax viel Berghuis meer mee dan vooraf gedacht. “Hoe ik hier werd ontvangen in het begin was echt een steuntje in de rug voor mij. Ik was er heel zenuwachtig over, maar werd positief verrast. Het scheelde natuurlijk ook wel dat ik er meteen lekker in zat, zeker toen ik op tien kwam te spelen. Ik rolde ook meteen in een elftal dat al gevormd was, dat stond al gruwelijk. Hoe Ajax al een paar jaar aan het presteren was, was voor mij ook echt een motivatie om hierheen te komen.”

Is Berghuis een toegevoegde waarde gebleken voor Ajax?

  • Ja, echt een koopje geweest
  • Nee, heeft Ajax niks aan
  • Nee, maar wel nuttig om erbij te hebben
2813+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie