Benzema kondigt afscheid aan als Frans international: “Ons verhaal eindigt”

Foto: Benzema kondigt afscheid aan als Frans international: “Ons verhaal eindigt”

Karim Benzema lijkt te stoppen als international van de Franse nationale ploeg. Een dag na de WK-finale kwam de vandaag 35 jaar geworden spits met een cryptische post via social media.

Benzema ontbrak in Qatar vanwege een blessure, volgens de media was hij niet gelukkig hoe bondscoach Didier Deschamps daarmee om sprong. De spits van Real Madrid sloeg de uitnodiging van president Macron af, om zondag de finale tegen Argentinië te komen bezoeken. Een dag later meldt de routinier het welletjes te vinden voor Les Bleus.

“Ik heb mijn best gedaan en heb fouten gemaakt die ervoor zorgen dat ik vandaag sta waar ik nu sta en ik ben er trots op”, schrijft Benzema maandagmiddag in een wat cryptisch bericht op Twitter. “Ik heb mijn verhaal geschreven en dat van ons eindigt.” Bij de Tweet plaatste de 97-voudig international een foto van zichzelf in het tricot van Les Bleus.

Veelbewogen interlandloopbaan

Het lijkt er op dat Benzema zijn laatste duel al heeft gespeeld voor de Europese grootmacht. Het was een veelbewogen interlandcarrière, die in 2015 al leek te stoppen. Na de veelbesproken sekstape-affaire in 2015 met collega-international Mathieu Valbuena, werd Benzema jaren niet meer opgeroepen. Vorig jaar volgde vlak voor het EK een verrassende rentree van de goalgetter.

Nu lijkt het er dan toch echt op te zitten voor Benzema bij de nationale ploeg. Hij debuteerde in 2007 op 19-jarige leeftijd in een oefenduel met Oostenrijk, en wist het net meteen te vinden. Vervolgens kwam ook in actie op het EK 2008, EK 2012 en WK 2014. In de 97 interlands maakte Benzema 37 doelpunten.

Benzema opnieuw topscorer van LaLiga?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jammer?

  • Ja, best wel
  • Nee, goede beslissing
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie