Benfica van Schmidt rondt op één na duurste aankoop ooit af

Foto: Benfica van Schmidt rondt op één na duurste aankoop ooit af

SL Benfica staat normaliter bekend als een club die vooral voor heel veel geld verkoopt, maar dit keer hebben de Portugezen zélf flink de portefeuille getrokken. Het transferrecord van de hoofdstedelingen wordt op een haar na aan diggelen geslagen, voor Gonçalo Guedes.

Guedes komt voor zo’n 32 miljoen euro van Wolverhampton Wanderers, zo is afgelopen nacht besloten. Bij de Premier League-middenmoter kwam de Portugees al eventjes niet meer aan de bak onder coach Julen Lopetegui, waardoor een vertrek bespreekbaar werd.

Benfica betaalde alleen voor Darwin Nunez ooit meer: 34 miljoen euro. De Uruguayaan is afgelopen zomer met een gigantische winst doorverkocht aan Liverpool (ruim 100 miljoen). De transfer werd om 01:40 uur ‘s nachts bevestigd door de roodhemden.

Concurrentie voor Neres

Guedes zelf wilde graag terug naar Benfica, waar hij de jeugd doorliep en doorbrak in de hoofdmacht. Al snel pikte Paris Saint-Germain hem op, in 2017, maar bij de Fransen werd hij geen doorslaand succes. Ook bij Wolverhampton viel het toch wat tegen, met slechts één goal in dertien optredens in de Premier League. Guedes is in Lissabon winteraanwinst nummer drie, na eerder al tienertalent Andreas Schjelderup en spits Casper Tengstedt. Hij wordt een geduchte concurrent voor oud-Ajacied David Neres.

Santa Clara
Benfica
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 18:58.

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Ik heb zo mijn twijfels
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie