Belangrijke levensles Ihattaren: “Uiteindelijk moet je het zelf doen”

Foto: Belangrijke levensles Ihattaren: “Uiteindelijk moet je het zelf doen”

Jordan Teze vindt het nog altijd jammer om te zien hoe Mohammed Ihattaren is terechtgekomen. Beide mannen speelden namelijk een tijdlang bij PSV met elkaar samen, waarbij Ihattaren altijd een geweldige indruk achterliet.

Teze over situatie Ihattaren bij PSV

In Eindhoven behoorde Ihattaren jarenlang tot een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Toen Roger Schmidt echter aan het roer kwam te staan, ging het mis. De Duitser verwachtte dat de creatieveling van PSV eveneens hard ging werken, terwijl Ihattaren de afspraken aan zijn laars lapte. Het resulteerde uiteindelijk in zijn vertrek.

Teze kan zich de situatie nog goed herinneren. “Het is niet alleen aan de bal, snap je? Onder Schmidt moesten wij ook rennen en vliegen”, vertelt hij bij Kick ‘t Met op Ziggo Sport. “Veel Marokkanen zijn gewoon echt goede voetballers, maar bij voetbal komt meer kijken dan alleen dat. Je moet ook verdedigen en in een bepaalde discipline blijven.”

Volgens de 24-jarige Teze was Ihattaren daartoe niet in staat en gingen zijn prestaties steeds verder achteruit. “Ik denk dat het daar een beetje mis is gegaan. Als je eenmaal in die sleur naar beneden zit en je weet niet omhoog te klimmen, dan blijf je alleen maar naar beneden gaan. Dat is ook wel moeilijk, want hij is ook wel echt jong.”

Aangeboden hulp niet aangepakt

Hoewel het niet lukte om Ihattaren te helpen, hebben volgens Teze voldoende mensen dit geprobeerd. “Pablo Rosario was echt goed met hem. Denzel Dumfries was destijds onze captain en sprak ook veel met hem. Ik niet echt, want ik was ook pas net in te game. Volgens mij hebben ze wel vaak met hem gesproken en goede gesprekken gehad, maar uiteindelijk moet je het zelf doen.”

Had Ihattaren een topvoetballer kunnen worden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie