Beelen over positiewisseling die zijn carrière nieuw leven inblies

Foto: Beelen over positiewisseling die zijn carrière nieuw leven inblies

Thomas Beelen kwam aan het begin van het seizoen over van PEC Zwolle. Zijn debuut tegen Sparta was niet vlekkeloos en hij verdween voor een langere periode naar de bank. Trainer Arne Slot heeft het altijd in hem gezien en nu het einde van het seizoen nadert lijkt Beelen zeker te zijn van een basisplaats, óók als concurrent Gernot Trauner terugkeert van een blessure. Het is allemaal snel gegaan voor de Rúben Dias van Feyenoord.

Beelen was een middenvelder, maar maakt furore in de achterhoede

In één jaar is er veel anders voor Beelen. Afgelopen jaargang speelde hij nog bij PEC Zwolle en promoveerde hij met de club naar de Eredivisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad praat hij over zijn overstap naar Feyenoord en zijn transformatie van middenvelder naar verdediger. Dick Schreuder en Johan Plat, trainers bij PEC Zwolle, zagen een verdediger in Beelen in plaats van een middenvelder. Na één seizoen ging het zo goed dat niet alleen Feyenoord, maar ook PSV, Ajax en AZ interesse hadden in de verdediger. “Ja, onwerkelijk. Van Ajax, dat las ik later ook, dat Alfred Schreuder daar mijn naam heeft laten vallen, maar daar weet ik eerlijk gezegd niets van. Maar opeens was er veel interesse. Kijk, ik had wel door dat het goed ging bij PEC. En dan hoop je dat de clubs die in de subtop van Nederland meedraaien bij jouw zaakwaarnemer aankloppen. Dat gebeurde ook. Maar er kwam dus ook interesse van de echte top in Nederland. Feyenoord en PSV. Nee, dat die clubs wilden praten, leverde voor mij geen slapeloze nachten op. Maar het hoofd gaat wel even wat voller zitten, zeg maar. Je denkt er vaak aan.”

Tijdens zijn debuut tegen Sparta maakte Beelen een fout en werd hij vroeg in de wedstrijd gewisseld. Zelf geeft hij aan dat hij helemaal niet zo’n slechte wedstrijd speelde. “Alleen ja, één foutje en meteen een doelpunt. Dat kan natuurlijk niet. Het viel samen met de terugkeer van Gernot Trauner. Daarna heb ik heel lang weinig minuten gemaakt. Kijk, bij PEC maakte ik natuurlijk ook fouten. Maar daar hoorde je eigenlijk niemand over. Dan wonnen we 4-2 of zo en begon letterlijk niemand over de twee tegentreffers. Bij Feyenoord is dat compleet anders. De lat ligt hier echt zo hoog.”

De Rúben Dias van Feyenoord

Slot vergelijkt Beelen vaak met Dias, de verdediger van Manchester City. Hoe kijkt de verdediger daar zelf naar? “Ik kijk veel naar Rúben Dias en John Stones. Die tegentreffer in de Kuip tegen FC Groningen, dat kon beter. Dias blokt dat soort ballen anders. Daar ben ik mee bezig. Ik stond daar toen niet als een man te verdedigen. Dias was veel meer door zijn knieën gegaan en was meer ‘ready’ geweest. Dat zijn verbeterpunten.”

Is Beelen goed genoeg voor de basis?

  • Ja, hij moet in de basis starten
  • Nee, Trauner heeft nog een streepje voor
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:33
0+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
0+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
24+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
63+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
39+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
197+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
24+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
7+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
5+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
308+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
216+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
301+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
293+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
223+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
376+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
56+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
888+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
22:47
39+
Simons pakt eerste rode kaart als prof
22:36
117+
Bizarre beelden: Roda-euforie valt in het water
22:13
264+
Ten Hag reageert: terugkeer bij Ajax?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie