‘Bassey kan één van de betere verdedigers van Europa worden’

Foto: ‘Bassey kan één van de betere verdedigers van Europa worden’

Calvin Bassey kende een bijzonder moeizame start bij Ajax, maar de Nigeriaanse mandekker heeft inmiddels de smaak te pakken. Dat vindt Sonny Silooy, die deze week dienst doet als rapporteur voor het Telegraaf Elftal van de Week.

“Bassey heeft bij Ajax nu eindelijk zijn plekje weten te vinden”, opent Silooy na de 1-0 zege van Ajax op NEC. “Hij weet, en dat is hem nu waarschijnlijk wel duidelijk gemaakt, dat hij een bal moet afpakken en inspelen. Dan kan hij één van de betere verdedigers worden van Nederland, laten we daar mee beginnen, maar misschien wel van Europa.”

Centraal of links?

Al zijn er zeker ook nog verbeterpunten, benadrukt Silooy (59). “Hij is centraal natuurlijk veel beter dan aan de linkerkant, waar hij ook speelde toen Ajax niet in de beste periode zat. Hij moet nog leren eerder vooruit te kijken wanneer het gevaar dreigt.” Zelf zei Bassey over zijn voorkeurspositie: “Ik kan op beide posities uit de voeten. Misschien geef ik de voorkeur aan het centrum, maar ik wil gewoon spelen. Waar ik sta, is het laatste waar ik me mee bezighoud. Ik wil gewoon op het veld staan en 110 procent geven.”

“Ik breng kracht in het team en snelheid achterin. Ajax kan mij ook veel geven in het beter begrijpen van de ruimtes en het spel. Ik ben hier gekomen om te groeien en omdat het één van de beste plekken is voor jonge spelers om je te ontwikkelen.”

Jurriën Timber

In het elftal van Silooy staat ook nog Ajacied Jurriën Timber. “Hij is de laatste weken weer echt op dreef. Hij eindigde op een gegeven moment op de achterlijn van NEC en dat kan weer, want de restverdediging is inmiddels veel beter geregeld bij Ajax”, aldus de oud-international tot slot in de ochtendkrant.

Jong Ajax
TOP Oss
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 maart 2023 19:57.

Bassey is in potentie een van de beste verdedigers van Europa

  • Eens
  • Oneens
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie