‘Barcelona moet Frenkie de Jong lange tijd missen’

Foto: ‘Barcelona moet Frenkie de Jong lange tijd missen’

Frenkie de Jong zal de komende weken niet voor Barcelona uitkomen, zo melden verschillende Spaanse media. Naar verluidt heeft de middenvelder dit weekend een zware enkelblessure opgelopen.

Zware blessure De Jong

De Oranje-international mocht tegen Celta de Vigo in het basisteam starten. In de eerste helft kreeg hij een forse tik op zijn enkel. Hoewel hij in eerste instantie besloot door te spelen, liet hij vervolgens aan Xavi Hernández weten dat hij het liefste werd gewisseld. Gavi kwam daardoor voor hem de ploeg in.

De oefenmeester vreesde na afloop voor een lange absentie van De Jong, maar kon dit op dat moment nog niet met zekerheid zeggen. Achter de schermen klinken er intussen een hoop geluiden dat de middenvelder inderdaad een serieus probleem heeft. Pas in november zou hij weer terugkeren op het veld.

Teleurstelling voor Barcelona en Oranje

Het betekent dat Barcelona hem in een belangrijke periode moet missen. Niet alleen kan de club hem goed gebruiken in de Primera División (het won zaterdag slechts met 3-2 van Celta de Vigo), ook krijgt het in de Champions League een aantal topwedstrijden. Het zal echter voorlopig zonder De Jong zijn.

Ronald Koeman zal eveneens flink balen. Aankomende maand staan er twee belangrijke kwalificatieduels voor het Europees kampioenschap in Duitsland op het programma, waarin de bondscoach hem goed kan gebruiken. Voor De Jong zullen deze wedstrijden echter te vroeg komen, waardoor Koeman op zoek moet gaan naar alternatieven.

Is De Jong onmisbaar voor Oranje?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie