AZ reageert op ‘Ajax-transfer Reijnders’

Foto: AZ reageert op ‘Ajax-transfer Reijnders’

AZ-directeur Max Huiberts sluit een zomerse overgang van Tijjani Reijnders van Ajax niet uit. In aanloop naar de Conference League-return tegwn SS Lazio heeft de bestuurder tekst en uitleg gegeven.

Geen contact tussen Ajax en AZ

De Telegraaf meldde onlangs de interesse van Ajax voor Reijnders. Huiberts laat aan ESPN weten: “Het is wel gebruikelijk dat de clubs met elkaar contact hebben als er interesse is in een speler. Dat is niet gebeurd.” De AZ-directeur is niet op de hoogte van contact tussen Ajax en kamp-Reijnders.

Huiberts durft niet te voorspellen of Ajax zich officieel gaat melden in Alkmaar. “Ik werk bij AZ, niet bij Ajax, dus die vraag zou je aan hen moeten stellen. In bredere zin is het zo dat als spelers goed presteren, en dat doet Tijjani al eventjes, en je speelt op dit soort podia, dan komt er automatisch interesse. Het enige wat ik kan zeggen is dat we niet voor niets met hem hebben verlengd. We willen graag dat Tijjani nog wat langer bij AZ blijft spelen.”

Verbod op Ajax-deals onzin

Huiberts weerspreekt dat een overstap naar Ajax is uitgesloten. De AZ-directeur benadrukt: “Ik zeg altijd dat het heel raar is om je beste spelers te verkopen aan clubs waarvan je wilt winnen in je eigen competitie. Dat is het enige wat ik gezegd heb. Dat de mensen daarvan maken dat wij geen spelers verkopen aan Ajax… We hebben Owen Wijndal verkocht en hebben in het verleden vaker spelers verkocht aan andere Nederlandse clubs. Het wordt wel minder, daar ben ik eerlijk in, omdat we zelf ook op een bepaald niveau acteren.”

AZ landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Reijnders naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
590+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie