Argentijnse media spreken van ‘enorm zware klap’ en pakken Messi aan

Foto: Argentijnse media spreken van ‘enorm zware klap’ en pakken Messi aan

De Argentijnse media zijn verbijsterd over de onthutsende 1-2 nederlaag van Argentinië tegen Saudi-Arabië. Een resultaat dat niemand had voorzien, maar wel keihard is aangekomen. Het werd in de Argentijnse media zelfs ‘een van de zwaarste klappen voor Argentinië in de WK-geschiedenis’ genoemd.

Ook sterspeler Lionel Messi kreeg de wind van voren na het debacle. “Argentinië verloor nadat het op voorsprong was gekomen; het team en de aanvoerder stonden nooit op na de tegendoelpunten”, kopte La Nacion. Volgens het medium was de Argentijnse aanvoerde onzichtbaar. “Hij begreep de speelstijl van de Saudi-Arabië niet.”

Saudi-Arabië koos ervoor om verrassend hoog te staan, wat ook door La Nacion niet verwacht werd. “Niemand dacht dat ze zoveel risico zouden nemen tegen Argentinië. Misschien was er verbazing dat de aanpak niet werd veranderd in de tweede helft. Deze wedstrijd tegen Saoedi-Arabië moet worden gerekend tot een van de zwaarste klappen die de nationale ploeg in de geschiedenis van de wereldkampioenschappen heeft gekregen.”

Kritiek op Messi

Olé vond het optreden van Argentinië dramatisch en zag dat de Argentijnen zichzelf helemaal verloren gedurende het duel. “Argentinië verloor veel meer dan één wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Het vergat de eigen spelprincipes.” Ook Messi ontkomt niet aan kritiek. “Op ongemakkelijke wijze bleef Fideo verborgen. Leo probeerde centraal te blijven spelen, maar vreemd genoeg kon hij niet de juiste afstelling vinden.”

Het Argentijnse medium stelt dat deze wedstrijd een wake-up call moet zijn. “Deze klap moet dienen als wekker. Een alarm waardoor ze terugkeren naar de oorsprong die ze de Copa América deed winnen.”

Lusail Stadium

World Cup Grp. C

26 november 2022

20:00

Argentina
Mexico
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 november 2022 19:55.

Denk jij dat Messi topscorer wordt van het WK?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie