Antony voorkomt United-drama, Dortmund wint

Manchester United is zondag ontsnapt aan een rampscenario. De manschappen van manager Erik ten Hag worstelden zich in de vierde ronde van de FA Cup met moeite langs Newport County: 2-4.

Ten Hag ontsnapt aan bekerdebacle

Op bezoek bij de nummer zestien van de League Two (vierde niveau van Engeland) leek Manchester United een eenvoudige avond te beleven. Al na dertien minuten leidde de Engelse topclub met 0-2. Op aangeven van Antony maakte Bruno Fernandes de openingstreffer, waarna Kobbie Mainoo de marge verdubbelde.

Newport County bleek geenszins van plan om Manchester United de zege cadeau te doen. Bryn Morris bracht de spanning terug namens de thuisclub, dat vlak na rust via Will Evans zelfs op gelijke hoogte wist te komen. Een horroravond dreigde even, maar in de 68ste minuut maakte Antony dan toch de 2-3. Rasmus Højlund zorgde in blessuretijd voor de beslissing.

Scoreverloop: 0-1 (7′) B. Fernandes, 0-2 (13′) K. Mainoo, 1-2 (36′) B. Morris, 2-2 (47′) W. Evans, 2-3 (68′) Antony, 2-4 (90′) R. Højlund

Bundesliga: Dortmund maakt geen fout

In de Duitse Bundesliga werd tegelijkertijd ook gevoetbald. Borussia Dortmund maakte voor eigen publiek geen fout en wist VfL Bochum met 3-1 te verslaan. Donyell Malen had een basisplaats bij BVB, dat nu vierde staat.

Niclas Füllkrug groeide uit tot de man van de wedstrijd. De Dortmund-aanvaller scoorde tweemaal vanaf de penaltystip en maakte in de 72ste minuut ook de 2-1. Tussendoor kwam Bochum op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van Nico Schlotterbeck.

Scoreverloop: 1-0 (6′) N. Füllkrug (strafschop), 1-1 (45′) N. Schlotterbeck (eigen doelpunt), 2-1 (72′) N. Füllkrug, 3-1 (90′) N. Füllkrug (strafschop)