‘Antony-prijskaartje hoger dan 100 miljoen’

Foto: ‘Antony-prijskaartje hoger dan 100 miljoen’

Antony mag zich bijna speler van Manchester United noemen. Volgens De Telegraaf hebben Ajax en de Engelse topclub zondag overeenstemming bereikt over een monstertransfer.

Het medium schrijft zondagavond: “Antony had al een etentje bij zijn favoriete restaurant Mr. Porter in de Amsterdamse Spuistraat geboekt en arriveerde zondagavond in zijn bolide van de club voor de deur, maar op het moment dat hij de pers al voor de deur zag staan maakte hij zich gauw uit de voeten. Dan maar een diner ter afsluiting van zijn Ajax-periode in eigen huis.”

De Telegraaf vervolgt: “Met zijn zaakwaarnemers en vrienden vierde hij dus thuis ingetogen dat Manchester United en Ajax op hoofdlijnen een akkoord hebben over de transfersom, die – als de voortekenen niet bedriegen – ervoor gaat zorgen dat voor het eerst in de historie een Eredivisie-speler wordt verkocht voor meer dan 100 miljoen-euro. Manchester United is bereid naar verluidt 102 miljoen euro, inclusief bonussen, neer te tellen voor de buitenspeler.”

Sportief is het een grote aderlating voor Ajax, maar een deal als deze valt welhaast niet te weigeren. Zeker niet in de wetenschap dat de Braziliaanse aanvaller zó graag naar Manchester United wilde dat hij de afgelopen wedstrijden zelfs niet meer in actie wilde komen voor de Amsterdammers. Kort na de 0-2 zege bij FC Utrecht werd de transfer dus nagenoeg afgrond.

Theoretisch zou Ajax zelfs met de huidige selectie door kunnen. Maar stelt de krant: “Toch zou het kort door de bocht zijn om géén vervanger voor Antony te halen. Vanwege het WK volgen de duels elkaar in razend tempo op, waardoor blessures op de loer liggen. En de Amsterdamse kluis puilt uit. Om de nieuwe trainer een kickstart te geven, lijken technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar min of meer verplicht een kwaliteitsspeler te kopen of te huren.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,55 keer je inleg via Unibet!

Begrijp je Manchester United?

  • Ja
  • Nee
808+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie