Ancelotti verklaart reserverol voor Vinícius

Foto: Ancelotti verklaart reserverol voor Vinícius

Vinícius Júnior was woensdagavond onderdeel van de selectie van Real Madrid. Desondanks gaf Carlo Ancelotti zijn buitenspeler geen speelminuten. Dat had volgens de oefenmeester niets te maken met wat er zondag tegen Valencia gebeurde.

Ancelotti verrast

De Braziliaan werd in het uitduel geconfronteerd met veel racisme vanaf de tribunes. Aan het einde van de wedstrijd raakte hij vervolgens betrokken bij een opstootje, waarna de scheidsrechter een rode kaart aan hem toonde. Het zorgde ervoor dat Vinícius minstens een wedstrijd vanaf de kant leek te moeten toezien.

Niets was echter minder waar, want de commissie die hierover gaat besloot om de kaart te seponeren. Het betekende dat hij woensdagavond tegen Valencia gewoon mocht spelen. Voor Ancelotti kwam het als een grote verrassing dat Vinícius uiteindelijk niet met een schorsing te maken kreeg.

“Ik was verrast en had het niet verwacht”, zo vertelt hij in gesprek met Mundo Deportivo. “Ze hebben een situatie beoordeeld die een vergissing was, omdat ze alleen het gedrag van Vinícius evalueerden en de reeks van gebeurtenissen veel langer was. Ze zijn van gedachten veranderd en dat lijkt mij een juiste beslissing.”

Blessure voor Vinícius

Dat hij het gehele duel op de bank zat, kwam volgens de trainer door een blessure. “Het gaat emotioneel goed met hem. Het is duidelijk dat alle steun die hij deze dagen krijgt, goed voor hem is. Als hij de knieproblemen niet had gehad, had hij gespeeld. We zullen zien of hij donderdag of vrijdag kan trainen om zaterdag terug te keren.”

Scoort Vinícius tegen Sevilla?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Vinícius bij de beste spelers ter wereld?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie