Amateurs roken bloed: “AZ was angstig” | SN Mixed Zone

Foto: Amateurs roken bloed: “AZ was angstig” | SN Mixed Zone

De amateurs van HHC Hardenberg proefden angst bij AZ tijdens het spannende bekerduel (2-3). De ploeg uit Alkmaar had een verlenging nodig om door te gaan en was zelfs aan het tijdrekken. Een compliment voor de club uit de Tweede Divisie. Stof tot denken voor AZ en trainer Pascal Jansen.

Reacties na HHC Hardenberg – AZ

HHC-verdediger Serge Fatima hield een trots gevoel over aan de nipte nederlaag. “We waren lang in de race en maakten het de nummer vier van Nederland moeilijk. Ik vond ze angstig”, vertelt hij voor de camera van SoccerNews.nl. “Uiteindelijk kregen wij een vervelende goal tegen, die 3-2 uit een scrimmage. Daarna lukte het ons niet om nóg een keer terug te komen. Maar we hebben goed tegenstand geboden. Het zegt genoeg dat zij op het eind gingen tijdrekken. Ik had meer van ze verwacht.”

Zelf maakte Fatima de 1-1 met een rake kopbal. Daar gaat hij zeker nog aan terugdenken. “Het was een mooie goal. Ik wist niet wat ik meemaakte. Dat is leuk om later te herinneren. We moeten genieten van de momenten die we hebben gehad.”

Twijfel bij AZ

Bij AZ-trainer Jansen blijft een dubbel gevoel hangen. “We hebben gedaan wat we moesten doen, maar op de manier waarop kun je niet trots zijn.” Van angst was volgens hem echter geen sprake. “We waren niet bang. Wel zaten er wat hachelijke momenten in de wedstrijd, omdat er twijfel ontstond in de groep. Daar profiteerde HHC goed van, waardoor ze lang in de wedstrijd bleven.”

Het lijkt makkelijk zo’n wedstrijd tegen amateurs, maar ieder bekertoernooi blijkt het weer een uitdaging voor de profs. “Het verschil is dat zij niets te verliezen hebben. Wij als profclub hebben alles te verliezen. Het dreigde een aantal keer die kant op te gaan. Gelukkig hebben de jongens het alsnog goed opgepakt en gedaan wat we moesten doen”, aldus een opgeluchte Jansen.

SN Mixed Zone

In SN Mixed Zone vuurt SoccerNews.nl direct na wedstrijden zijn vragen af op de hoofdrolspelers. Voor de groene plopkap worden de helden van de velden gevraagd naar hun beleving en geven ze hun visie op de negentig minuten en soms veel meer!

Mag HHC hardenberg trots zijn?

  • Ja, goed gedaan.
  • Nee, ze verloren.
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie