‘Álvarez deelt Ajax enorme klap uit’

Foto: ‘Álvarez deelt Ajax enorme klap uit’

Edson Álvarez heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax. Chelsea meldde zich vlak voor de Nederlandse transferdeadline met een bod van naar verluidt vijftig miljoen euro op de balveroveraar op het Ajax-middenveld. De Amsterdammers willen van een vertrek niets weten, maar de Mexicaan lijkt zijn beslissing al genomen te hebben. 

De Telegraaf schreef gisteren al dat de Mexicaan graag de overstap naar de Premier League wil maken. Eerder kon de international al overstappen naar Stade Rennes en Newcastle United, maar deze transfers gingen niet door omdat Ajax niet wilde meewerken aan een vertrek. 

Voor die clubs vond Álvarez dat klaarblijkelijk ook geen probleem. De Mexicaan ontwikkelde zich onder trainer Erik ten Hag stormachtig en is ook onder Alfred Schreuder een vaste waarde in het elftal van de Amsterdammers. Dat is Chelsea dus ook opgevallen. De Londenaren zijn natuurlijk van een andere categorie dan de eerdere geïnteresseerde ploegen. 

Aangezien Álvarez het viervoudige (!) van zijn Ajax-salaris zou kunnen opstrijken in Londen, wil de Mexicaan de overstap graag maken. De Londenaren zijn niet alléén geïnteresseerd in Álvarez, ook Ibrahim Sangaré staat in de belangstelling van de Londenaren. De club lijkt tussen één van de twee Eredivisie-sterren te gaan kiezen. 

De transfer van de Ajacied lijkt het meest waarschijnlijk. Álvarez heeft volgens journalist Nicolò Schira inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2027, inclusief een optie voor nóg een extra jaar bij Chelsea. 

Ajax lijkt qua onderhandelingspositie echter een groot voordeel te hebben op de Eindhovenaren: de Amsterdammers hebben niet alleen een zéér lucratieve transferzomer achter de rug, door het mislopen van de Champions League en een salarishuis dat ingericht is op deelname aan het Miljardenbal, zou PSV het geld véél harder nodig hebben dan de Amsterdammers op dit moment. 

TIP: Wint Ajax van Cambuur? De odd is 1.12x!

Vertrekt Alvarez nog?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
712+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie