‘Als ze roepen dat je kind moet sterven, blijf dan maar eens rustig…’

Foto: ‘Als ze roepen dat je kind moet sterven, blijf dan maar eens rustig…’

Het voetbalpubliek in Spanje liet zich de afgelopen weken niet van de beste kant zien. Met name Vinícius Junior was vaak de pineut, Atlético Madrid-fans maakten zich zelfs schuldig aan racistisch bejegenen.

“Het is onaanvaardbaar en onbegrijpelijk”, reageert Atlético-spits Alvaro Morata bij ESPN. “Het zou geen plaats moeten hebben in het voetbal. Als iemand een speler racistisch beledigd, zou hij nooit meer een stadion in mogen. Als je dat in je eigen omgeving doet, laten de mensen om je heen je ook vallen.”

Niet meer zeldzaam

De Spanjaard ziet een vervelende trend. “Het overkomt niet alleen Vinícius, maar ons allemaal. Als ik een uitwedstrijd speel, beledigen ze me ook constant. Het is niet iets wat alleen Vinícius overkomt. Voetbal zou voor iedereen moeten zijn. Maar dit is moeilijk, hoe goed je jezelf er ook op instelt. Als ze naar je roepen dat je dood moet, of dat je kinderen of vrouw moeten sterven, dan is dat pittig. Blijf dan maar eens rustig…”

“We kunnen onszelf er alleen niet op concentreren”, stelt Morata. Het blijft immers maar doorgaan. “Het gebeurt elke keer weer. Het is geen probleem van een speler, maar van een heel land. Neem de Premier League als voorbeeld. Als iemand daar zoiets doet, dan komt hij nooit meer in een stadion. Daar heerst dit probleem niet.”

In Spanje is het voetbalpubliek nog erger dan in Nederland

  • Eens
  • Oneens
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie